2016 Oscar Gününden Önce İzlemeniz Gereken 10 Film

14 Ocak 2016 günü Oscar‘a aday olacak filmler belli olacak. İsimler açıklanmadan önce ise aday olması beklenen bu filmleri izlemek için bir buçuk ayımız kaldı. İşte Oscar gününe kadar izlemeniz gereken aday olabilecek filmler!

45 Years
Geoff ve Kate Mercer çifti, evliliklerinin 45. yılını kutlarken ansızın Geoff’un ilk aşkının cesedinin bulunduğunu yazan bir mektup alırlar. Bu durum çiftin evliliklerinde yeni bir dönemin başlamasına neden olacaktır. Oscar’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için oyuncu Charlotte Rampling aday olması beklenen isimlerden.

Beasts of No Nation
Filmde Afrika ülkesindeki iç savaşta savaşması için ailesinden alınan çocuk asker Agu’nun öyküsü anlatılıyor. Oscar’da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü için oyuncu Idris Elba aday olması beklenen isimlerden.

 

The Big Short
Michael Lewis’in kitabına ve gerçek bir hikayeye dayanan, Adam Mckay’in yönettiği Büyük Açık fiiminde Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ve Brad Pitt rol alıyor. Oscar’da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için oyuncu Steve Carell aday olması beklenen isimlerden.

 

Black Mass
Yönetmenliğini Scott Cooper’ın üstlendiği filmde Johnny Depp ve  Benedict Cumberbatch karşımıza çıkıyor. Ayrıca filmde Joel Edgerton, Sienna Miller, Juno Temple, Dakota Johnson, Peter Sarsgaard ve Kevin Bacon gibi hepsi ayrı birer başrol olan isimler var. Oscar’da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için oyuncu Johnny Deep ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü için Joel Edgerton aday olması beklenen isimlerden.


Brooklyn
Başrollerinde Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Michael Zegen gibi isimler in olduğu fimde Oscar’da En İyi Yönetmen Ödülü için John Crowley, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için Saoirse Ronan, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü için Julia Walters aday olması beklenen isimlerden.

Carol
Filmde başrollerini Rooney Mara ve Cate Blanchett paylaşıyor. Oscar’da En İyi Yönetmen Ödülü için Todd Haynes, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için Cate Blanchett, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü için Rooney Mara aday olması beklenen isimlerden.

 

Clouds of Sils Maria
Yönetmenliğini ve senaristliğini Olivier Assayas’ın üstlendiği filmin başrolünde Juliette Binoche yer alırken, kendisine genç oyuncular Chloë Grace Moretz ve Kristen Stewart eşlik ediyor. Oscar’da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü için Kristen Stewart aday olması beklenen isimlerden.

 

The Danish Girl
David Ebershoff tarafından yazılan The Danish Girl adlı 2000 tarihli romandan uyarlanan film, Danimarkalı ressam Lili Elbe’nin sıradışı yaşamını anlatıyor. Başrollerinde Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts, Ben Whishaw, Amber Heard gibi isimlerinde olduğu filmde Oscar’da En İyi Yönetmen için Tom Hooper, En İyi Erkek Oyuncu için Eddie Redmayne, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu için ise Alicia Vikander aday olması beklenen isimlerden.

Grandma
Filmde büyükanne ve hamile kalan torununun yaşadıkları hikaye anlatılıyor. Oscar’da En İyi Kadın Oyuncu için ise Lily Tomlin aday olması beklenen isimlerden.

 

The Martian
Marsta mahsur kalan astronot Mark’ın günlüklerinden derlenen filmin başrolünde Matt Damon yer alırken kadroda kendisine Sean Bean, Kate Mara, Jessica Chastain, Jeff Daniels ve Michael Pena gibi isimler eşlik ediyor. Oscar’da En İyi Yönetmen için Ridley Scott, En İyi Erkek Oyuncu için Matt Damon aday olması beklenen isimlerden.

İlgili Makaleler