Audrey Hepburn’ün Favori Spagetti Tarifi

Audrey Hepburn’ün o incecik fiziğini hatırlayınca makarnayı çok sevdiğine inanmak çok zor değil mi? Ama oğlu Luca Dotti’ye göre annesi tam bir karbonhidrat bağımlısıymış. 

Luca Dotti’nin hazırladığı tarif kitabı ‘Audrey at Home: Memories of My Mother’s Kitchen‘da Audrey Hepburn’ün hazırladığı ve kendine özgü detaylar eklediği tarifler yer alıyor. Ve kitapta Hepburn’ün favori yemeği olarak spaghetti al pomodoro yer alıyor.

Audrey Hepburn’ün her film çekiminden sonra hazır olan spagettisinin tarifi şöyle:

​4 kişilik

Malzemeler

1,5 kg salkım domates, doğranmış
1 soğan, soyulmuş ve bütün bırakılmış
1 bütün kereviz sapı
1 bütün soyulmuş havuç
6 doğranmış fesleğen yaprağı, ve süslemek için bütün fesleğenler
Extra virgin zeytinyağı
1 çimdik şeker
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 paket spagetti
Parmesan peyniri

Yapılışı
1- Geniş bir tencerede, yüksek ateşte domatesler, soğan, kereviz ve havucu sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
2- Kapağı açın ve ahşap kaşıkla karıştırarak 10-15 dakika daha kaynamasına izin verin.
3- Ateşi biraz kısın ve fesleğenle birazcık yağ ekleyin. Sos kaynarken su çıkmamaya ve krater gibi görünmeye başladığında hazır demektir. Hazır olduğunda içindeki büyük sebzeparçalarını alın ve sosu soğumaya bırakın.
4- Sosu tam olarak kabuklardan ve domates çekirdeğinden ayırmak için süzgeçten geçirerek püre haline getirin. 
5- Zeytinyağını, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin.
6- Makarnayı istediğiniz kıvamda pişirin. Sosla karıştırdıktan sonra parmesan ekleyin ve fesleğenle süsleyin.

İlgili Makaleler