Avokadonun 100 Yıllık Süreci

1927

The California Avocado Growers’ Exchange, satışları artırma teşebbüsüyle meyvenin adını “timsah armutundan” “avokadoya” değiştirmek için talepte bulundu. Mantıklı bir adım.

1992

PR şirketi Hill & Knowlton’ın NFL takımları aracılığıyla guacamole tariflerinin reklamını yapmasıyla, Superbowl hafta sonunda avokado satışlarında rekora imza atıldı.

1998

ABD, dünyanın ana avokado ithalatçısı olan Meksika üzerindeki ihracat kısıtlamalarını kaldırıyor. Talep artıyor; avokado İngiltere gibi diğer ülkelere de yayılmaya başlıyor.

2007

Hass çeşidi, avokadoların kralı olarak en tepede bulunuyor; hem de yalnızca kremsi yüksek yağlı içeriği nedeniyle değil, yavaş olgunlaşması ve kalın kabuğu da onu örnek bir uluslararası ihracat ürünü yapıyor.

2013

“Avokado tüketiminin daha iyi beslenme kalitesi ve besin alımıyla ilişkilendirildiğini” iddia eden makalenin Journal of Nutrition’da yayımlanmasıyla avokadonun sağlık puanında artış görülüyor.

2015

Yağların aslında o kadar da kötü olmayabileceğinin, hatta çoğunun faydalı olduğunun açığa çıkması, avokadoları daha da ilgi odağı haline getiriyor. Sporcu beslenmesi ve sağlıklı tarifler bu konuda nasibinin alıyor.

2016

Journal of the American Medical Association’daki bir çalışmada, Instagram’da paylaşsanız da paylaşmasanız da günde bir avokado tüketmenin LDL kolesterolünüzü ciddi bir şekilde düşürdüğü kanıtlanıyor.

2017

Basına konu olduğu dönemlerde #avokado etiketi neredeyse beş milyon kez kullanılmıştı. Popüleritesi de hiç azalma göstermiyor.

Kaynak: Men’s Health Türkiye

İlgili Makaleler