Beymen Collection Kadını Bu Yaz 1950’lerden Gelen Romantik Akımın Etkisinde

 

Modern ve kendine güvenen kadınlar için tasarlanan Beymen Collection 2013 İlkbahar/Yaz, kadınların vücut hatlarını yücelten silüetleriyle seneler sonra bile başrollerde oynayacak kadar zamansız bir duruşa imza atıyor. Markanın tasarımcısı Murat Türkili, koleksiyonu; “Kadınların gardıroplarında onlarla birlikte yaşayacak kadar klasik, zarafetini hiçbir zaman yitirmeyecek kadar modern” olarak tanımlıyor. 

Nostaljik etkilerin hissedildiği koleksiyonun çekimleri 1950’lerin ruhunu günümüzde de yaşatmaya devam eden Los Angeles’taki Pink Motel’de yapıldı. Bu sezon markanın yüzü olan ünlü model Michelle Buswell objektifin karşısına, stiliyle ön plana çıkan Beymen Collection kadını olarak geçti. 

Koleksiyonda vücuda oturan, kum saati silüetli tasarımlar; lüks kumaşlarla “couture” anlayışını hazır giyimle buluşturuyor. Romantizm denince akla ilk gelen pudra tonlarının hakim olduğu “latte” temasında, volümlü etekler, kutu formlu ceketler ve dantel detaylar öne çıkıyor. Suluboya etkileri ve gül deseni de aynı temanın dikkat çeken detayları arasında yer alıyor. 

Siyah-beyaz temasında, çizgi ve halkalı desenler ceket-etek takımlar, boncuk ve payet işlemeleriyle daha yumuşak bir havaya bürünüyor. Fırça darbeleriyle yapılan grafik anlatımlar, zıtlıkların uyumundan ilham alıyor. Peplum triko ve danteller bu temanın farklı bir yanını yansıtırken, özel kumaşlarla hazırlanan dokulu parçalar, rahat ve sofistike duruşu bir araya getiriyor. 

“Casual” temada renklerin çeşitliliğini hissettiren koleksiyon, turuncu, kahverengi, beyaz ve lacivert tonlarını buluşturuyor. Kısa şortlar maskülen kesimli ceketlerle; fermuar detaylı etekler bol kesimli gömlek ve bluzlarla tamamlanıyor. Renkli takımların yanı sıra çizgili parçalar da “casual” temanın dikkat çeken ürünlerinden biri oluyor.

İlgili Makaleler