Botoksun Çözdüğü 8 Sorun

Anadolu Sağlık Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Rukiye Kaymaz, “Botoksun en sık kullanım alanı alın kaş ortası göz çevresi kırışıklarıdır; ancak son yıllarda botoksla ilgili kullanım endikasyonu oldukça çeşitlendi” açıklamasında bulunarak Botoksun 8 kullanım alanına ilişkin bilgiler verdi.

 

Kaş şekillendirme: Kaş şekli yüze anlam veren ve ifadeyi etkileyen önemli bir unsurdur. Yaşla birlikte kaş kenarları aşağı düşürüyor. Göz kapağı sarkmaya başlıyor. Alın ve kaş bölgesine yapılan botoks sayesinde kaşa şekil veriliyor. Bakış ve ifade gençleşiyor.

Dudak: Dudak çevresinde özellikle sigara kullanımına bağlı oluşan mimik kırışıklarında botoks ile doğal estetik sonuçlar sağlanır. Ayrıca dudaktan çeneye uzanan yüze mutsuz ifade veren Marionette çizgileri de botoksla giderilebilir.

Boyun: Boyun günlük bakım sırasında çoğunlukla ihmal edilen bir bölgedir. Nefertiti boyun görünümüne neden olan platizma kasına yapılan işlem sayesinde boyun daha genç görünür. Bu bölgedeki kırışıklıklara erken dönemde düzenli aralıklarla botoks yapılması boyun görünümünün gençleşmesini sağlar.

Dekolte: Dekolte bölgesinde genellikle yatış pozisyonundan kaynaklanan kırışıklıklar mevcuttur. Deri içine yapılan ufak dozlarda botoks ile bu kırışıklıklar da giderilmektedir.

Çene: Çene kaslarının fazla çalışmasına bağlı bölgede oluşan portakal kabuğu görünümünde az miktar botoksla kurtulmak mümkün.

Burun: Burun ucu yaş ve yerçekimiyle sarkar. Bazı kişilerde gülme sırasında burun ucundaki sarkma ve burun kanatlarında genişleme daha net seçilir. Az miktar botoks ile bu sorun da giderilebilir.

Saç derisi: Saç derisinde aşırı terleme sorunu olanlarda deri içine minik dozlarda botoks enjeksiyonu tercih edilebilir.

Erişkin akne tedavisi: Botoks son yıllarda alın burun çene hattı denen T bölgesinde terleme ve yağlanmaya bağlı oluşan sivilce üretimini azaltmak için kullanılıyor.

İlgili Makaleler