Brownie Tarifi

Uluslararası ödüllere sahip yemek blogu Cafe Fernando’nun ve Cafe Fernando, Bir Pasta Yaptım Yanağını Dayar Uyursun kitabının yazarı fotoğrafçısı Cenk Sönmezsoy’dan Brownie Tarifi

Brownie
(9 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 45 Dakika

Malzemeler:

  • 300 gr bitter (%70 kakao) çikolata
  • 150 gr küp küp kesilmiş tereyağı
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 225 gr toz şeker
  • 93 gr un
  • 13 gr kakao
  • 4 gr tuz

Tarif:

  1. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. 20 cm’lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını yağlayıp dört bir yanından tabanına kadar sarkacak büyüklükte iki parça pişirme kağıdını, üste gelen kağıdın kaymaması için alttaki kağıdın tepesini de yağlamak suretiyle üst üste serin.
  3. Çikolatayı tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin, suyun üzerinden alın ve ara sıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmek üzere bir kenarda bekletin.
  4. Yumurtaları şekerle birlikte beş dakika boyunca yüksek-orta hızda çırpın.
  5. Oda sıcaklığına gelen tereyağlı erimiş çikolatayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserin en düşük hızında karıştırın.
  6. Unu, kakaoyu ve tuzu karışımın üzerine eleyin ve sadece un ve kakao parçacıkları kaybolana kadar, yaklaşık yarım dakika boyunca mikserin en düşük hızında karıştırın.
  7. Kabın yanlarını ve dibini bir spatulayla sıyırarak kalıba dökün ve düz bir katman hâlinde yayın.
  8. Kalıbı fırının orta katındaki bir tel ızgaranın üzerine yerleştirin ve 25 dakika boyunca pişirin.
  9. Brownie’yi fırından alıp kalıbın içinde oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  10. Kenarlarından sarkan kâğıtlardan tutup yukarı kaldırarak kalıptan çıkarın, kâğıtları dikkatlice sıyırın ve servis tabağına yerleştirin.
  11. Oda sıcaklığında veya soğuk servis edin. Servis etmeden hemen önce dokuz veya 16 eşit kareye kesin. Hava geçirmeyecek şekilde paketleyip üç gün boyunca oda sıcaklığında veya beş gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler