Bu Trendi Denemelisiniz: Kalın Kaşlar

Gözlerin güzelliğini ön plana çıkaran kaşlarınızı biraz daha kalınlaştırmayı denemek ister misiniz? Kaşlarınızın şeklinin nasıl olması gerektiğini, onları nasıl kullanabileceğinizi ve yardım alabileceğiniz ürünleri Güzellik Direktörü Amy Synnott-D`Annibale anlatıyor.

Kalın kaşları uygulamak için ihtiyacınız olan ipuçlarını fotogaleride bulabilrisiniz. 

KESİN

Kaş fırçası kullanarak uzun kılları yukarı doğru tarayın (Saçın uzama yönünü takip edebilirsiniz.) ve küçük bir makas ile fazlalıkları kesin.

Tweezerman kaş fırçası ve makas seti
59 TL, Boyner
(0212) 345 50 70

TASLAK YAPIN

Doğal kavisinizi keşfettikten sonra beyaz bir kalem kullanarak bu bölgenin dışında kalan kılları silerek kendinize bir taslak yapın. Böylece cımbız ile bu kılları almadan önce nasıl göründüklerine aynada bakabilirsiniz.

Ardell Brow Grooming Pencil
kaş şekillendirme kalemi
25 TL, eczanelerde 

ÇEKİN

Kavis dışında kalan tüm kılları tek tek saçın uzadığı yöne doğru cımbızla çekin. İnatçı kıllar için daha sivri uçlu bir cımbız kullanmayı deneyebilirsiniz. 

Tweezerman Pink Perfection Petite Tweeze
Set cımbız seti, 59 TL Boyner
(0212) 345 50 70

ŞEKİL VERİN

Açılı bir fırça yardımıyla kaş kalemi ya da pudrası kullanarak, kısa ve hafif vuruşlarla boşlukları doldurun. Bu çalışmayı belirginleştirmek için kaş kemiğine pırıltılı bir far uygulayabilirsiniz. 

Clinique Instant Lift for Brows
kaş kalemi, 65 TL; parfümerilerde

GİZLİ TÜYOM

Maskarayı andıran şeffaf kaş jellerinden bir tane edinerek kaşlarını sabitleyen kadınları tebrik ediyorum. Geri kalanınıza ise kendi sabitleme formülümü öneriyorum: Bir diş fırçasına saç spreyi sıkarak kaşlarınızı taramaya deneyin. Gün boyu hareket etmeyeceklerini göreceksiniz.

Aquafresh diş fırçası, 6,80 TL; marketlerde

John Frieda All-Out Hold saç spreyi, 29 TL; eczanelerde

BU GÖRÜNÜMÜ NEDEN SEVDİM?

Biraz klişe gelecek ama gözler ruhun aynası olduğu için kaşlar da onların güzelliğinin altını çizen süslerdir.  Herhalde onların bakımsızlıktan çöküp harap olmasını istemezsiniz? Güçlü kaşlar yüz hatlarını dengelerken, aynı zamanda her şeyin daha tertipli ve simetrik görünmesine de yardımcı oluyor. 

Elizabeth Olsen

BU GÖRÜNÜMÜ NEDEN SEVDİM?

Bıçak altına yatmanıza ihtiyaç yok. Kusursuz bir şekilde yaratılmış kavisli kaşlar yüzünüzde en az estetik ameliyatı kadar etkili bir fark yaratıyor. Üstelik daha az korkutucu ve hesaplı. Ayrıca ruj arayışı seansı da gerektirmiyor. 

Versace

BU GÖRÜNÜMÜ NEDEN SEVDİM?

 İçimizde gizli kalmış feministliğin dışa vurmasına izin verin. Tabii ki şimdi sizlere bacak jiletinizle göğüslerinizi dolgun gösteren Wonderbra sutyenlerinizi (Hepimiz onlara şükrediyoruz.) bir kenara fırlatın demiyorum ama kaşlarınızı biraz uzatmayı deneyemez misiniz? Çok şık ve “Ben bir kadınım, haykırışımı duyun,” mesajı veriyor. 

Zac Posen

Bobbi Brown
Brow Kit in Dark, kaş seti
140 TL, Harvey Nichols
(0212) 319 16 00

GÖZLERİ KAMAŞTIRAN YENİ KAŞLAR

Her ne kadar Clara Bow ve Marlene Dietrich gibi eksi kaş akrobatlarına saygı duysak da, kaşınızın doğal kavisini tamamen değiştirme dönemi artık sona eriyor. Daha modern bir yaklaşım ister misiniz? Cımbız kullanırken tutumlu olmalı ve kaşların sadece alt bölgesinde başıboş gezen kılları almalısınız. Ayrıca kaşlarınızın doğal kavisinden ise çok uzaklaşmamaya çalışın. Eğer bu bölgenin tam neresi olduğunu bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

A BAŞLANGIÇ Bir kalemi burnunuza paralel, alt ucunun ise burun deliklerinizle aynı hizada duracak şekilde tutun. Kavisin iç köşesinin kalemin üst ucunun durduğu noktada başlaması gerekiyor.

B KAVİSİN TEPE NOKTASI Kalemi göz bebeklerinizin ortasına doğru eğin. Kalemin üst ucunun bulunduğu nokta, kavisin zirve noktasını işaret ediyor.

C KUYRUK Şimdi kalemi burun deliklerine 45 derecelik bir açıyla duracak şekilde gözün dış köşesine doğru eğin. İşte kavisin bu noktada bitmesi gerekiyor. 

Camilla Belle

İlgili Makaleler