Çat Kapı Gelen Misafirler İçin 4 Muhteşem Kek Tarifi

  Portakallı, limonlu-fındıklı, havuçlu tarçınlı ve tahinli kek seçenekleri arasından, damak zevkinize en uygun olanı
seçin ve hemen yapmaya başlayın!
  Çay saatleri ya da kahvenin yanında ikram edebileceğiniz bu birbirinden leziz kek tarifleri ile mutfakta
vakit kaybetmeden taze, lezzetli ve pratik ikramlıklar hazırlayabilirsiniz. Hadi gelin, sözü daha fazla
uzatmadan bu dört muhteşem kek tarifine birlikte göz atalım…

Portakallı Kek Tarifi
Pişirme Süresi: 30 – 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 – 8 kişilik
  Portakallı kek, kek dünyasının belki de en bilinen tariflerinden biridir. Lezzetli, pratik ve hemen
herkesin damak zevkine uygun olduğu için risk almayacağınız bir seçimdir. Ayrıca hazırlaması oldukça
kolay ve mutfağınızda bulunan malzemeler ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir kektir.
Çay saatinde gelen misafirlerinize ya da çat kapı gelen misafirlerinize kahvenin yanında ikram
edebileceğiniz portakallı kek; portakalın o nefis kokusu ve haşhaşın lezzetli uyumu ile denediğinize
pişman olmayacağınız bir kektir. Mutfakta, hazırlaması dakikalar süren bir kek tarifi arıyorsanız, bu
haşhaşlı ve portakallı kek tarifini deneyebilirsiniz.
Malzemeler

  • Yarım paket margarin,
  • 2 çorba kaşığı haşhaş,
  • Rendelenmiş 1 portakal kabuğu,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü,
  • 1 bardak toz şeker,
  • 2 yumurta
  • 1 bardak portakal suyu
  • 1.5 bardak un

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak margarini bir sos tavasında eritin ve ılımaya bırakın.
  • Yumurtayı bir kaba alın ve şekeri de ilave edip çırpmaya başlayın.
  • Daha sonra içerisine, yavaş yavaş portakal suyu, eritilmiş margarin ve vanilini de ilave edin.
  • Kabartma tozu ve unu da yavaşça ekleyin ve mikseri düşük ayarda çalıştırın.
  • Rendelenmiş portakal kabuğu ve haşhaşı da ilave edip biraz daha çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili ya da yağlanmış kek kalıbına alın.
  • Fırını önceden 160 derecede ısıtın ve keki fırına verip 30-35 dakika pişmeye bırakın.

 Fırından çıkardıktan sonra biraz kalıpta bekletip çıkarın. Afiyet olsun.
Kaynak: idilyazar.com

Limonlu Fındıklı Kek
Pişirme Süresi: 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 – 8 kişilik
  Çat kapı gelen misafirlerinize, mutfağınızda bulunan malzemeler ile hazırlayabileceğiniz hem pratik
hem lezzetli hem de iştah açıcı bir kek tarifi arıyorsanız; fındığın kıtırlığı ile limonun ferahlatıcı
aromasını buluşturan limonlu fındıklı kek tarifini deneyebilirsiniz.
  Klasik malzemelerini bir araya getirin, limonun kabuğunu rendeleyin, kıyılmış fındığı da ekleyin ve
gerisini fırına bırakın! Daha fırında pişerken, kokusu ile iştahınızı açacak bu limonlu fındıklı keki
hazırlaması da oldukça kolaydır.
  Beş çayına gelen misafirleriniz için pratik bir tatlı alternatifi arıyorsanız, bu pratik kek tarifini kesinlikle
beğeneceksiniz!
Malzemeler

  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta,
  •  1+ 1/2 bardak un,
  • 1 çay bardağı kıyılmış fındık,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt,
  • Yarım limonun suyu,
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu,
  • 1 paket vanilin,
  • 1 paket kabartma tozu

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak oda sıcaklığındaki yumurtaları büyük bir kaseye kırın.
  • Şekeri ilave edin ve karışım güzelce köpürene kadar 3-4 dakika çırpın.
  • Daha sonra içerisine limon suyu, sıvıyağ ve sütü de ilave edin ve biraz daha çırpın.
  • Vanilin, un ve kabartma tozunu bir kasede birleştirin ve eleyerek kek karışımının içerisine

ekleyin.

  • Limonun kabuğunu rendeleyin ve kıyılmış fındığı da ilave edip bir kaşık yardımıyla malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Kek karışımını yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına alın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Piştiğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdanınız temiz çıktığında keki fırından alın.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Kaynak: ye-mek.net

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Pişirme Süresi: 40- 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 – 8 kişilik
  Issız Adam filmiyle ünlü olan “havuçlu tarçınlı kek”; nefis bir havuç, ceviz ve tarçın kombinasyonudur.
Kek denince akla tatlı malzemeler gelse de, bir de havucun dahil olduğu bu nefis keki denemenizi
öneririm!

  Klasik bir kakaolu ya da portakallı kek lezzetinden sıkıldıysanız; havuç ile turuncu, ceviz ile kıtır ve
tarçın ile aromatik bir lezzete sahip olan bu kek tarifini deneyebilirsiniz.
Çat kapı gelen misafirleriniz için dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz havuçlu cevizli tarçınlı kek, hem
lezzeti hem de görüntüsü ile cezbedicidir. Misafirleriniz için farklı, aromatik ve kesinlikle lezzetli bir
kek tarifi arıyorsanız, bu pratik havuçlu tarçınlı kek tarifini deneyebilirsiniz.
Malzemeler

  •  1 bardak toz şeker,
  • 1 bardak süt
  • 2 bardak + 2 çorba kaşığı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilin,
  • 2 adet yumurta,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ,
  • 2 orta boy rendelenmiş havuç,
  • Yarım limonun kabuğu (rendelenmiş),
  • 5 çorba kaşığı ufalanmış ceviz

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak havuçları yıkayın ve rendeleyin. Ardından fazla suyunu alması için havlu kağıdın üzerine alın.
  • Yumurtaları derin bir kaseye kırın.
  • İçerisine toz şekeri de ilave edin ve malzemeler güzelce köpürene kadar çırpın.
  • Ardından sıvıyağ ve sütü de ilave edin ve biraz daha çırpın.
  • Bir kapta un, vanilin, kabartma tozu ve tarçını birleştirin ve eleyerek kek karışımının içerisine ekleyin.
  • Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış fırın kabına aktarın.
  • Keki, önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verin ve ortalama 40-45 dakika pişirin.
  • Piştiğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.
  • ​Kalıptan çıkarmadan önce birkaç dakika bekletin ve ardından kalıbı ters çevirerek çıkarın.

    Afiyet olsun.
Kaynak: yemek.com

Çok Kabaran Tahinli Kek
Pişirme Süresi: 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 – 8 kişilik
  Mutfağa girip de kek yapmaya karar verdiğinizde, hayaliniz şöyle puf puf kabarmış bir kek elde etmek
olur.
  Bazen, yanlış bir tarif kabarık bir kek görünümü elde etmenizi engelleyebilir. Akşama gelecek
misafirleriniz için hem görüntüsü hem de lezzeti ile cezbedici bir kek tarifi arıyorsanız; bu çok kabaran
tahinli kek tarifini deneyebilirsiniz.
Klasik kek malzemelerine tahinin de dahil olması ile hem aromatik hem de nefis bir lezzete sahip olan
bu kek tarifinin bir diğer güzel yanı da çok kısa bir sürede hazırlanabilir olmasıdır.

  Malzemeleri bir araya getirip fırına vermeniz yeterlidir ve piştiğinde, hem kokusu hem de görüntüsü
ile yemek için sabırsızlanacağınız bir kek olur.
Misafirlerinize çayın ya da kahvenin yanında ikram edecek hafif ve lezzetli bir kek alternatifi
arıyorsanız, çok kabaran tahinli keki denediğinize pişman olmayacaksınız!
Malzemeler

  •  ½ bardak süt,
  •  ½ bardak sıvıyağ,
  •  ½ bardak su,
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta,
  • 1+ 1/2 su bardağı şeker,
  • 4-5 damla limon suyu,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • 1 su bardağı tahin,
  • 1 paket vanilin

Nasıl Yapılır?

  •  İlk olarak şekeri ve yumurtaları derin bir kapta birleştirin ve malzemeler güzelce kabarana kadar çırpın.
  • Daha sonra süt, sıvıyağ, su, limon suyu, tahin ve vanilyayı da ilave edin ve tüm malzemeler karışana kadar çırpın.
  • Kek kalıbını yağlayın ve fırını önceden 180 derecede ısıtın.
  • Kalıbın tabanına susam serpin ve bir kenara ayırın.
  • Bu sırada karbonat ve unu bir kapta birleştirin ve eleyerek diğer karışıma dahil edip biraz daha çırpın.
  • Kek hamuru kıvamı elde edince, hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına aktarın ve fırınınızın ayarına göre 40-45 dakika pişmeye bırakın.
  • Fırından çıkan keki kalıptan çıkarmadan önce birkaç dakika bekleyin ve ters çevirip kalıptan çıkarın.
  •  Afiyet olsun.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

İlgili Makaleler