Çayın Yeni Trendi: Kombucha

  Her geçen gün doğanın bize sunduklarnı keşfediyoruz. Kombu çayı da onlardan biri, aslında yeni bir keşif değil. Neredeyse binlerce yıllık geçmişe sahip, tabii ki Doğu Asya kökenli. Tamamen yararlı bakteriler ve besinlerden oluşuyor. 
  Kombu çayının en büyük özelliği kambucha adı verilen mantar çeşidi. Bu mantar içinde siyah çay ve şeker olan solüsyonunda bekletiliyor, sıvının içinde yaşıyor ve ürüyor. Adına ne kadar çay desek de aslında kombu çayı bildiğimiz çaylardan oldukça farklı. 

 Faydaları 

  • Yağ yakımını hızlandırarak fazla kilolardan daha hızlı kurtulmaya destekler.
  • İiltihaplanmalara karşı vücudu korur, iltihaplı bölgelerin daha hızlı iyileşmesine yardım eder.
  • Zararlı maddelerin vücuttan daha hızlı bir şekilde atılmasını sağlar.
  • Kan dolaşımını düzenler, tansiyon sorununu dengeler.
  • Sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Yorgunluk ve bitkinlik gibi gündelik sorunların da üstesinden gelmeye yardımcı olan kombu çayı, vücuda enerji verir.
  • Saçların hızlıca uzamasına olanak sağlar, daha güçlü köklere sahip saçlara kavuşturur.

İlgili Makaleler