Cildinize Asla Yapmamanız Gereken 7 Şey

Cildimize en çok zarar veren şeyleri genelde farketmeden yaparız. Makyajımızı gece yatmadan önce çıkarmayı unutmak, güneş koruyucu kullanmadan güneş altında uzun saatler geçirmek, cilt sağlığımızı bozan atıştırmalıkları ve kızartmaları yemek gibi durumlar cildimize zarar verir. Ancak bunlar dışında da cilt sağlığımızı bozan durumlar vardır. İşte o durumlar..
 
Yüzü Sıkmak veya Yüze Dokunmak
Yüzünüze dokunduğunuzda, ellerinizdeki bakterileri fark etmeden yüzünüze taşımış oluyorsunuz. Bu bakteriler, yüzünüzde gereksiz siyah nokta ve akne oluşumuna neden oluyor. Sabahları yüzünüze cilt bakım ürünlerinizi sürdükten sonra gece yatmaya hazırlanana kadar yüzünüze hiç dokunmamaya çalışın.
 
Güneş Korumasız Cildi Güneşe Maruz Bırakmak
Güneş, sadece cilt lekelerine değil, ince çizgilere, kırışıklıklara ve aynı zamanda cildin elastikiyetini kaybetmesine neden olur. Cildinizde nedenini bilmediğiniz geniş gözeneklerin nedenini merak ediyorsanız, nedeni güneş korumasız güneşe çıkmanız olabilir. Kış ayları da dahil olmak üzere her gün güneş koruyucu kullanmalısınız ve güneşte uzun süre kalacağınız zaman şapka kullanmalısınız.
 
Eksfoliasyonu Unutmak
Cildiniz, sahip olduğunuz en büyük organdır ve bizi iç dış etkenlerden korur. Cilt yenilenirken ölü cilt hücreleri pul pul dökülür. Bu ölü cilt hücrelerini ciltten uzaklaştırmak için haftada bir veya iki defa eksfoliasyon işlemini yapmalısınız.
 
Sigara İçmek
Sigara, iç organların yanı sıra cildimize de zarar verir. T bölgesinde daha çok siyah nokta oluşumuna ve dudak üstünde kırışıklıklara neden olur.
 
İşlenmiş Gıdalar Tüketmek
İşlenmiş gıda ve fast food türü yiyeceklerde vücudunuza ne girdiğini ve cildinizin bundan nasıl etkileneceği hakkında hiçbir bilginiz olmuyor. Sebze, meyve, et, balık, tahıl ve bakliyat yemek ve bunları evde hazırlamak sağlığınız açısından çok daha iyi bir seçim olacaktır. Ayrıca akne oluşumuna eğilimli bir cilt yapınız varsa şeker, mandıra ürünleri ve fast food akne oluşumunu tetikleyen etmenler arasındadır ve bunları tüketmek aknenizin artmasına neden olabilir.
 
Strese Girmek
Çevresel ve duygusal stres kaynakları cildinizi kötü etkileyebilir. Ciltteki enflamasyonun artmasına, sivilceye, yorgun ve soluk bir görünüme neden olabilir. Hayatınızdaki strese yol açan faktörleri not alarak onlarla nasıl başa çıkmanız gerektiği hakkında düşünebilirsiniz.
 
Fazla Şeker, Mandıra Ürünü, Tuz, Alkol ve Kafein Tüketmek
Bir şeyi fazla miktarda tüketmek hayattaki dengenizi, kariyerinizi, sosyal hayatınızı ve cildinizi kötü etkileyebilir. Beslenme düzeniniz hakkında endişeleniyorsanız bir diyetisyenden bu konuda yardım alabilirsiniz.

İlgili Makaleler