Deri Botlarınızı 7 Adımda Koruyun

İhtiyacınız olanlar:

  • Yumuşak bez
  • Nemli bez
  • Karbonat
  • Arap Sabunu
  • Ayakkabı Temizleme Kremi
  • Su İtici Koruma Spreyi

1. Adım: Hasarı Belirleyin
Botlarınızda karlı havalardan sonra kalan tuz lekeleri mi var? Belki de botlarınız sadece kirlidir. Ya da yağmurda yürüdüğünüz için deride lekelenmeler mevcuttur. Kirlerin nedenine göre ayakkabı temizleme yöntemleri farklılık gösterir.

2. Adım: Temizleyin
Botlarınızda hangi türde hasar olduğu önemli olmaksızın en iyi yapabileceğiniz şey  onları eve gelir gelmez temizlemek. Bunu yapmanız botların yüzeyinde oluşan lekelerin gelecekte hasara yol açmasını önler. 
Tuz lekeleri için beyaz sirke ve suyu karıştırarak yumuşak bir bez ile silebilirsiniz. Bot yüzeyindeki genel kirler için arap sabunu ve nemli bez ile temizleyebilirsiniz.

3. Adım: ​Botları Kurumaya Bırakın
Botlar temizlendikten sonra, çizik izleri giderilmeden önce tamamen kuruması için bekletilmelidir. Açık havada, direkt güneş ışığı almayan bir yerde kurutulmalıdır.

4. Adım: Çizik İzlerini Giderin
Yumuşak bir bezi hafifçe nemlendirmek için suya batırın ve daha sonra bezi karbonata daldırın. Çizikler gidene kadar botunuzun yüzeyini ovun. Daha sonra bir bez ile silerek botunuzu temizleyin.

5. Adım: Krem Uygulama
Ayakkabı temizleme kremi uygulamak oldukça kolaydır. Tek ihtiyacınız olan temiz bir bez. Temiz bezi ayakkabı temizleme kremine veya deri ürünler için üretilen yağa batırarak ayakkabınızın dikişleri de dahil olmak üzere tüm yüzeyine yayın.

6. Adım: Koruma Spreyi
Ayakkabınızı her temizlediğinizde dış şartlara karşı korumak için sprey sıkmanız iyi bir fikirdir. Botlarınızı ilk aldığınız zaman ve her temizlemeden sonra su itici sprey kullanmalısınız.

 7. Adım: Saklama
Ayakkabılarınızı temizledikten sonra kuruması için ılık bir yerde saklayın. Derinin bozulmaması için üzerlerine ısı ve darbe gelmesini engelleyin. Ayakkabının nefes alması gerektiği için onları plastik kutulara koymamalısınız. 
 

İlgili Makaleler