Detoks Önerileri

Karalahana ve meyve sıkacağınız şüphesiz birbiri için yaratılmış. Fakat eğer Temel Reis değilseniz bu yeşil suyu direk içmeniz mümkün değil. Bu yüzden sizinle içeceğinizi tatlandırabileceğiniz favori önerilerimizi ve de uzak durmanız gereken yiyecekleri paylaşıyoruz.
Kereviz
İçeceğinize biraz tat eklemek ve karalahananın acılığını azaltmak için meyve sıkacağınızın içine kereviz eklemeyi deneyin.
Zencefil
Taze zencefilin sağlımız için yararları saymakla bitmez (mükemmel bir antioksidan ve iltihap sökücü özelliği bu özelliklerin ilkleri). Meyve suyunuza ekleyeceğiniz az miktarda zencefille hem çok sağlıklı, hem de hafif baharatla lezzetlenmiş harika bir içecek elde etmiş olacaksınız.
Renkli Biberler
Vitamin C ve antioksidanlar açısından zengin olan kırmızı, turuncu ya da sarı biberler şeker eklemeden içeceğinizi tatlandırmak için en ideal çözüm.
Bunlardan uzak durun!
Elma
Doğruyu söylemek gerekirse içindeki liflerden maksimum oranda yararlanmak için elmanın suyunu sıkmaktansa yemeyi tercih etmelisiniz. Ancak elma acı tatları yumuşatmak için birebir o yüzden biraz eklemekten kimseye zarar gelmez.
Muz
Muz da mango ve papaya gibi suyu sıkılmaya uygun bir meyve değil. Bu nedenle muzu smoothie’ler için saklamanızı öneririz.
Çilek, böğürtlen, yaban mersini
Bu meyvelerin yararları inkar edilemez fakat içeceğinizin içine atacağınız birkaç tane onlardan yeterli verimi almanızı sağlamaz. Kısaca, suyunu sıkmaya değmez. 

İlgili Makaleler