Carne Cortada Tarifi

“Sharing is Caring” menüsünde paylaşımlık tabaklara yer veren “Park Şamdan & The Bar”, lezzetli Carne Cortada tarifini bizimle paylaştı.

Carne Cortada
(4-5 Kişilik)

Hazırlama Süresi: 2 Saat
Toplam Süre: 2 Saat 15 Dk

Malzemeler:

  • 200 gr antrikot fileto
  • 100 gr tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Havuç Sos İçin:

  • 2 adet büyük boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Antrikotu ızgarada mühürleyip tavada tereyağı, sarımsak ve tuz ile yüksek ateşte pişirin.
  2. Etleri dilimleyip tabağa dizin.
  3. Sos için havuçları bir süre fırınlayın. Ardından kabuklarını soyun, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayıp ezerek sos haline getirin.
  4. Sosu tavada kalan tereyağı ve sarımsak ile tatlandırın, etlerin üzerine dökün ve servis edin.

İlgili Makaleler