2017/2018 Sonbahar-Kış Trendleri

90’ların, vatkalı ve rahat tarzdaki blazer – pantolon takımları bu sezon Victoria Beckham, Calvin Klein, Stella McCartney ve Ellery tarafından 2017’ye uyarlandı.

Yazın trendi küçük çantalar, bu sezon yerlerini büyük çantalara bırakıyor. Celine, Chanel ve Poenza Schouler defilelerinde farklı tarzlarda olan büyük çantalara yer verdi.

Ayaklarınız, bu kış ışıltı ve ihtişamla tüm dikkatleri üzerinize çekecek. Geçen sezon düz beyaz botlar yerini ışıltılı ve göz alıcı botlara bıraktı. Bu botlar,Chanel, Saint Laurent ve Marco Vincenzo’nun defilelerinde sık sık karşımıza çıktı. 

Dış giyim ürünleri bu sezon daha pratik bir hal alıyor. Naylon yağmurluk ve trençkotların yanı sıra naylon kabanlar da bu sezon Stella McCartney, Celine ve Christian Dior’un defilelerinde podyumdaydı.

Geçtiğimiz kış trend olan pembenin yerini kırmızı alıyor. Givenchy, koleksiyonunda sadece kırmızı tonlarına yer verdi. Bunların yanı sıra Giorgio Armani, Versace ve Fendi gibi moda devlerinin de koleksiyonlarında kırmızı yer alıyor.

Kışın içimizi ısıtan örgü kazaklar da bu sezonun trendleri arasında. Louis Vuitton, Miu Miu, Balenciaga ve Prada’nın tasarımlarını biz çok sevdik.

Kemerler, her zaman defilelerin olmazsa olmaz parçaları arasında yer almıştır. Bu sezon da Miu Miu ve İsabel Marant, kabanlar ve kazaklar dahil neredeyse her parçada kemer kullanarak beli vurguladılar.

Geçen sezonun file çorap trendini sevdiyseniz o zaman buna bayılacaksınız. Nina Ricci’nin dantelli çorapları ve Mulberry’nın kabarık renkli çorapları, bu sezonun çorap trendini belirledi.

70’lerin fitilli kadife takımları geri dönüyor. Prada, Lemaire ve Marc Jacobs’ın koleksiyonlarında yer alan fitilli kadife takımları biz çok sevdik.

Sanattan ilham alan Valentino, romantik elbise tasarımları olan Alexander McQueen ve çiçek baskılarına sahip Balenciaga elbiseler kadife, saten ipek gibi bütün formlarda karşımıza çıkıyor. 

Yazın ortası sayılabilecek günlerde olsak bile, bu bizim sonbahar ve kış gardırobumuz için plan yapmamızı etkileyemez. Yeni sezon ürünler, mağazalarda bize göz kırparken önümüzdeki sonbahar için 10 önemli trendi sizlerle paylaşalım.

İlgili Makaleler