Gözlerinizin Daha Büyük Görünmesini Sağlayacak 6 Makyaj Önerisi

Çoğu kişi büyük gözlerin daha dikkat çekici olduğunu düşünür. Hepimiz büyük gözlere sahip olmasak bile makyaj yardımıyla gözlerimizi olduğundan daha büyük gösterebiliriz.

Gözleri büyük göstermek için buğulu göz makyajının şekli ile oynayabilirsiniz. Siyah yerine açık tonlara sahip jel eyelinerı kirpik çevrenizden dış köşelere doğru uygulayın. Alt ve üst kirpiklerinizdeki eyeliner çizgisi gözbebeğiniz ile aynı hizaya geldiği zaman durun ve daha sonra da küçük yumuşak bir fırça veya pamuklu çubuk yardımıyla dağıtın.

İşler maskaraya geldiği zaman uygulama konusunda stratejik davranmalısınız. Kirpik kıvırıcı ile kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra kirpiklerinizin her yerine maskara uygulayın. Bu uygulamadan sonra ikinci katı sadece kirpiğinizin orta kısmına uygulayın. Bu uygulama gözlerinizin daha açık, daha büyük ve daha yuvarlak görünmesini sağlar.

Nude tonlardaki göz kalemini alt göz kapağınızdaki kirpiklerinizin üzerine uygularsanız gözleriniz olduğundan daha büyük görünür. Geç uyuduğunuz ve gözlerinizin yorgun olduğu günlerde de bu uygulamayı yaparak iyi bir görünüm elde edebilirsiniz. Beyaz renk doğal durmayacağı için uygulayacağınız göz kaleminizi nude tonlarında tercih etmenlisiniz.

Gözlerinizin burnunuza yakın olan iç köşelerine parlak göz farı veya highlighter uygulayarak gözlerinizin daha parlak ve daha açık görünmesini sağlayabilirsiniz.

Gözlerinizin büyük görünmesi için alt kirpik hattınızın sadece ortasına göz kalemi veya eyeliner uygulamalısınız.

Maskara için özel olarak üretilen fan fırçalardan alarak, maskarayı bunlarla uygularsanız kirpikleriniz daha kalkık olacaktır ve gözleriniz daha büyük görünecektir.

İlgili Makaleler