IWC Ve Sotheby’s Pilot’s Watch’u Açık Artırmaya Çıkardı

  IWC açık artırmadan elde edilecek gelirinin tamamını bağışlayarak Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation’ın Fransa’nın Nice şehrindeki yardım kurumu Arrimage’ın çalışmalarını desteklemesine yardım edecek.

  Arrimage’ı görme engelli Fransız ressam ve öğretmen Dr. Claude Garrandes kurdu. Kurumun en önemli projelerinden biri görme engelli çocuklara dokunma duyusu aracılığıyla iki boyutlu rölyefler halindeki çizimleri nasıl okuyacaklarını öğretmek. Projede kabartmayla işlenmiş illüstrasyonlara İngilizce ve Fransızca dillerinde Braille alfabesiyle yazılmış tasvirlerin eşlik ettiği gelmiş geçmiş ilk dokunsal sanat kitabı “Küçük Prens” kullanılıyor. Kitap Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation’ın

desteğiyle Claude Garrandès Editions ve Arrimage tarafından tasarlandı. Arrimage’ın geliştirdiği öğretme araçları sayesinde görme engelli çocuklar kendi başlarına çizim yapmayı öğrenme fırsatı da yakalıyor.

  Arrimage görme engelli çocuklar ve gençlerle düzenli olarak atölyeler organize ediyor. Bir sonraki atölye çalışmaları Mart 2019’da Asya’da yapılacak (Bangkok ve Hong Kong’ta).

  IWC Schaffahausen on gün önce eşsiz bir yardım projesi gerçekleştireceğini duyurdu. IWC marka elçisi Bradley CooperOscar törenine katılırken Sotheby’s’in açık artırmaya çıkaracağı Big Pilot’s Watch Single Piece (Ref. IW500923) saatini taktı. Big Pilot’s Watch’un 18 karatlık 5N altın kasasının arkasında yer alan ve Antoine de Saint-Exupéry’nin ünlü romanı Küçük Prens’ten yapılan ikonik alıntı “İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir” müzayedenin amacıyla da doğrudan bağlantılı.
 

İlgili Makaleler