Keşfet: Denizina Goddesswear

Markanın kurucusu ve tasarımcısı Deniz Alkan ile uretim sureci ile ilgili konuştuk!

S: Markanizi nasil tanimlarsiniz?
C: Kendi yolculuklarina cikmis, hayatla ve kendileriyle barisik gunumuzun bohem kadinlari icin el yapimi, limitli sayida, ozel urunler yapiyoruz..  Tasarimlarim, yaratan, besleyen, bu dunyayi guzellestiren tum kadinlara olduklari ‘unique’ kisilikleri icin bir tesekkur niteliginde…

S: Markanizi olusturmaya nasil karar verdiniz?
C: Bundan 5-6 yil once Tayland’a tasindigimda buranin sadece ‘olma’ enerjisinden cok etkilenmistim. Acele yok, telas yok, endise yok.. Sadece o anda olmak, sadece var olmak ve bunu duyumsamak var.. Burda spiritual konulara daha fazla egilmek imkanim da oldu. Insanin kendi ic yolculugunun , kendi kendini yaratmanin onemini fark ettim.  Bununla birlikte kadinlarin yasam yaratmadaki inanilmaz ilahi gucunu ve guce sahip cikmamiz gerektigini anladim.. Hemcinslerim icin kendilerine ozel, benzersiz, her biri el emegi olan, onlarin essizligini yansitacak urunler tasarlamak istedim. 
 

S: En buyuk ilham kaynaginiz ?
C: Benim en buyuk ilham kaynagim doga. Dogadan daha buyuk bir sanatci yok bence. Cicekler, dokular, teksturler ve dogadaki altin oran…Doganin canli renklerini, binbir cesitliligini ve essiz guzelligini seviyorum..

S: Peki seyahat etmek size nasil bir ilham veriyor?
C: Seyahat etmek bence bir insanin hayatinda edinebilcegi en aydinlatici deneyim. Ziyaret ettiginiz her yeni yer size sasirtabilir, varligindan haberdar bile olmadiginiz gercekleri size gosterebilir, dunyaya bambaska bir bakis acisiyla bakmaniza sebep olabilir… Ben seyahatlerimde oranin yerli ve geleneksel tekstil urunlerini gormeyi, kumaslarina dokunmayi tanimayi seviyorum. 

S: Kisisel stilinizi nasil tanimlarsiniz?
C: Boho-chic . 1970lerin baris ve sevgi sacan cicek cocuklari benim ilham kaynagim. Tam bir romantigim. 

S: Hangi sehirle ask yasiyorsunuz?
C: Uc sevgilim var diyebilirim J Istanbul, Roma ve New York.
 
S: Pasaportunuzda gormeyi hayal ettiginiz damga?
A: Nepal.
 
S: Sonsuza kadar kalmak isteyeceyeginiz bir otel?
C: Gili Lankanfushi -Maldivler.

İlgili Makaleler