Kusursuz Kırmızı Ruj İçin 8 Adım

1- MAKYAJINIZIN GERİ KALANINI  DA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN

Kırmızı rujla birlikte pembe allık sürebilir misiniz? Kesinlikle evet. Tabi uygulamayı doğal dokunuşlarla yaptığınız sürece. Bu yüzden kırmızı rujunuza eşlik edecek diğer detayların uyum içerisinde olması çok önemli.

2- DUDAK KALEMLERİ GERÇEK BİR KIRMIZI RUJ DOSTU

Kırmızı rujunuzun tonunda tercih edeceğiniz bir dudak kalemiyle dudaklarınızı çerçeveleyin. Etkisini kesinlikle fark edeceksiniz!

3- STAR OLMASINA İZİN VERİN

Özellikle gündüz makyajınızda kırmızı bir ruj sürdüğünüzde bırakın yıldız o olsun! Göz makyajınızı basit tutmaya çalışın. Gece makyajı için elbette kırmızı rujunuza dumanlı göz makyajı eşlik edebilir.

4- KOMBİNİNİZİ DE DÜŞÜNÜN

Kırmızı ruj özellikle simsiyah bir kombinin en iyi tamamlayıcısı. Ya da jean üzerine geçirdiğiniz basic beyaz tişörtünüzü etkileyici kılmak için kırmızı ruj kesinlikle doğru tercih.
 

5- HER ZAMAN KOYU BİR UYGULAMA GEREKMEZ
 

Kırmızı rujunuzu yoğun bir şekilde uygulamak zorunda değilsiniz. Öncesinde baz olarak nemlendirici balm uygulayıp daha sonra hafif dokunuşlarla dudaklarınıza taze bir canlılık katabilirsiniz.

6- TEN RENGİNİZLE UYUMU YAKALAYIN

Doğru kırmızı ruj tonunu bulmak için ten renginizi de göz önünde bulundurun. Örneğin bronz bir tende turuncuya yakın kırmızı rujun harika göründüğünü biliyor muydunuz? Veya ateş kırmızısı rujun dişlerinizi daha beyaz gösterdiğini?

7- DOKUYA DİKKAT EDİN

Hangi dokuyu kendinize yakıştırıyorsunuz? Parlak kırmızıyı mı yoksa mat kırmızıyı mı? Tarzınızı bulun.

8- ÖZGÜVEN

Doğru kırmızı ruju nasıl mı bulursunuz? Deneyin! Hangisiyle kendinizi iyi ve özgüvenli hissediyorsanız imzanızı bulmuşsunuz demektir!

İlgili Makaleler