10 Karede Lady Gaga’nın Stil Evrimi

Netflix yapımı Five Foot Two belgeselinden sonra şimdilerde A Star Is Born filmiyle izlediğimiz Lady Gaga‘nın son hali, 2010 MTV Video Müzik Ödülleri‘ndeki görünümünden ne kadar farklı değil mi? Onun ismi geçtiğinde belki de aklımıza ikonik etten elbisesi geliyor ama kendisi minimalizmin kapılarını çoktan açtı. 

Günümüze yaklaşmadan biraz daha geriye gidelim, 2009’daki MTV Video Müzik Ödülleri‘ndeyiz. Gaga, 2010’da kırmızı halıya imzasını atacak etten elbisesini henüz giymedi ama yüzünü kaplayan transparan örtüsü ve büyük kırmızı tacı, değişimin habercisiydi.

Sürekli değişen saç rengi ve giderek artan iddia dozu, 52. Grammy Ödülleri‘nin kırmızı halısında elbette devam etti. Görkemli görünümlerinin en iyi tamamlayıcısı ise şüphesiz ışıltılı ve yüksek topuklu ayakkabılarıydı. O topuklular ile nasıl yürüdüğünü hala çözemeyen büyük bir kitle var, bunu da hatırlatmış olalım!

2013 ve Gaga şaşırtmaya devam ediyor. 23. kez gerçekleşen Glamour Honors‘ın kırmızı halısında yüksek tabanlı ve tamamen inci ile kaplanmış ayakkabıları, İngiliz zarafetini yansıtan takımı ve eldivenleri göz kamaştırırken; gözlerini extra büyük gösteren lensleri ve eski zaman cadılarını anımsatan saçlarıyla bir kez daha gecenin yıldızı oluyor. 

2016’da çıkardığı Joanne albümüyle birlikte Gaga, imajını alışık olmadığımız bir sadeleşim süreciyle yeniledi. Sanatçı, farklı görünmekten sıkıldığının ve kendisi olmayı özlediğinin mesajını Five Foot Two belgeselinde zaten vermişti ve bunu kırmızı halıya yansıtmayı başardı. 88. Akademi Ödülleri‘nde yalın görünümün hakimiyet kurduğu Brandon Maxwell pantolonunu platin saçlarıyla tamamladı ve buna tam olarak bayıldığımızı söylemeliyiz!

Yine 2018’de katıldığı ELLE Women gecesinde, Marc Jacobs‘ın İlkbahar/Yaz 2019 erkek koleksiyonundan tercih ettiği oversized suit ile bir kez daha hayatında kalıplara yer vermediğini ifade etti.

SAG-AFTRA‘nın kırmızı halısında tül detaylı Dior elbisesiyle yine sadeliğe vurgu yapıyor. Etten elbise giydiği günden bugüne Lady Gaga, dönüşen stili ve müziğiyle ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Hazırlayan: Berkant Oğur

2015’te onu beyaz bir elbisenin içinde olabildiğince sade görebileceğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Her an mutfak eldiveni giyip kırmızı halıya çıkabilir! Lokasyon: 87. Akademi Ödülleri.

Geçtiğimiz yıl Los Angeles’ta gerçekleşen 59. Grammy Ödülleri‘nde glam ruhundan hiçbir şey kaybetmeyen Gaga; vinil çizmeleri, zincirli mayosu ve rock yıldızlarını anımsatan güneş gözlüğü ile kırmızı halı yorumcularından tam puan almıştı.

Bu yıl 75 kez gerçekleşen Venedik Film Festivali‘nde, A Star Is Born filminin tanıtım sürecinde Lady Gaga‘nın görünümleri hiç olmadığı kadar abartısız ama abartılı. Püskülleri kaplayan romantik Valentino Haute Couture elbisesi ile kraliçeliğini ilan etmiş durumda.

İlgili Makaleler