Sonbaharda Yapmanız Gereken Cilt Saç ve Vücut Bakımları

Sıcak günleri geride bırakırken, saç, cilt ve vücut bakım tüyolarıyla sonbahar tazelenmenin ve canlanmanın tam zamanı.

Güneş ışınları altında aylarca vakit geçirmek lekelenme ve kuruluk gibi cilt problemlerinin başlangıcı olabilir. Sinek ısırıkları bile güneş gördükten sonra leke olarak kalabilir. Sonbaharda cildiniz için yapmanız gerekenler arındırmak, onarmak ve nemli tutmak.

Yaz aylarında aslında en şanslı bölgemiz vücudumuz. Gün boyu güneş kremleri uygulandığı için neme doyuyor. Ancak bronzluk nedeniyle cilt üzerinde ölü deriler birikiyor, el ve ayaklar yıpranıyor. Vücudunuzu da yeni mevsime hazırlamayı unutmayın.

Geldik bakımların en önemlisine… Tatil nedeniyle kalorilere verdiğiniz serbest geçişi sınırlamak için sonbahar en iyi zaman. Vücudunuzun ihtiyacına gore bir, belki iki hafta hayvansal gıdaları sınırlayın, taze sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeyi deneyerek hafifleyin.

Cildiniz gibi saçlarınızın da yazı yıpranmış olarak bitirmesi normal. Deri nasıl sıcaklarda kuruyorsa saç dipleri ve telleri de güneş nedeniyle zarar görebilir.

Saçlarınızı yeni mevsime hazırlamak için ilk iş yıpranmış uçlarından başlamak olsun. İncelen teller, saçların sağlıksız uzamalarına yol açar. Kuaförünüzden randevu alıp kırıklarınızı temizleterek yaz hasarının ilk onarımını yapın!

Saç kesimi 180 TL, Salon Unique; (0212) 352 50 66.

Güneş kremleri ışınlardan korurken içerdikleri kimyasallar ve yoğun yapıları nedeniyle cildinizin yaz boyu yorulmasına neden olabilir. Her gün krem uygulamak gözeneklerinizi de doldurur. Bu da cildinizin yaz sonu daha mat ve cansız görünmesine yol açar. Sonbahara girerken cilt bakımınızda yapmanız gereken ilk şey cildinizi arındırmak olmalı. Bunun için cilt yapınıza uygun arındırıcı peeling ve canlandırıcı maskeleri hemen kullanmaya başlayın.

Ligne St.Barth killi arındırıcı maske, 345 TL; nubia.com.tr.

Cildinizi arındırıp hafiflettikten sonra ikinci adım, oluşan hasarı onarmak olmalı. Cilt, yüz ve dekoltenizin maruz kaldığı güneş ışınlarının etkisinin kalıcı olmaması için yapmanız gereken ilk şey renk farklılıkları ve lekeleri ortadan kaldırmak. Renk farklılıkları ve pigmentasyon sorununu çözmek için A ve C vitamini içeren ürünleri tercih edin. A vitamini tedavi edici olduğu için retinollü ürünleri gece, leke açıcı ve aydınlatıcı etkisi olan serumları da gündüz tercih edebilirsiniz.

La Prairie White Caviar leke giderici nemlendirici, 1.334 TL;sevil.com.tr.

Saç yıpranmasının en büyük nedeni güneş nedeniyle oluşan kuruluk ve nemsizliktir. Saçların sağlıklı olması ve canlı kalabilmesi için yeterince nemli olması gerekir. Sonbahara girerken şampuanınızı nemlendirme özelliği olanla değiştirin. Yıkama sonrası saçta kalan argan yağı uygulayın. Kuruluk şikayetiniz devam ediyorsa, haftada bir ya da iki kez yoğun nem veren bakım maskeleri kullanmayı deneyin.

Kérastase Crème Magistral bakım maskesi, 120 TL; yetkili kuaförlerde.

Sonbahar demek, güneşin zararlı etkileri bitti demek değil. Korumla faktörlü nemlndiriciler kullanmaya devam edin. Yazın kullandığınız hafif içerikler yerine yoğun nemlendirme özelliği bulunan cilt bakım ürünlerini tercih edin. Cilt bariyerini güçlendirici ve tedavi edici nemlendiriciler ve cilt bazını kuvvetlendiren serumlar mevsim geçişleri için kurtarıcı olacaktır.

Dior Hydra Life Fresh Hydration nemlendirici, 655 TL; sevil.com.tr.

Sonbaharda cildinizi ölü derilerden arındırmayı ihmal etmeyin. Kese yaptırabilir, ya da duşta vücut peelingi uygulayabilirsiniz. Etkili bir sonuç için hamamda profesyonel bir kese sonrası evde haftada bir peeling yapın.

Caudalie Cabernet Scrub vücut arındırıcı, 88 TL; eczanelerde.

Doğal saç renkleri için güneşte açılmış tonlar, sonbaharda iyi bir görünüm oluşturacaktır. Ancak işlem görmüş saçlar güneş ışınlarından etkilendiğinden, yaz sonu istenmeyen renk farklılıkları ortaya çıkar. Saçlarınızı doğal bir renge boyatıp birkaç hafta dinlendirin. Daha sonra tekrar balyaj ya da gölge işlemlerini uygulatabilirsiniz.

BC Bonacure renk koruma maskesi, 140 TL; yetkili kuaförlerde.

Yaz boyu el ve ayaklarınızın bakımlı görünmesi için renkli ve yoğun ojeleri cömertçe kullandınız. Artık tırnaklarınıza özgürlük kazandırmanın zamanı geldi. Sonbaharda tırnaklarınızın rahatlaması ve hava alması için en az iki hafta manikür ve pedikür sonrası oje uygulatmayın. Yaz sonunda tırnaklarınızda oluşan sararmaları parlatıcı sünger törpülerle de giderebilirsiniz.

Sephora Buffer sünger tırnak bakım törpüsü, 24,99 TL; (0212) 345 60 35.

İlgili Makaleler