Güzelliğinize Değen Sihirli Değnek: Ameliyatsız Estetik

Ciltte güneş hasarı ve çevresel faktörlere bağlı zamanla oluşan leke,kırışıklar,geniş gözenekler gibi yıpranma izleri ; bizi yorgun gösteren ifadeye neden olan cilt sarkmaları , göz çevresi koyu halkalar ve çizgiler yeni tedavi teknolojileri sayesinde tarihe karışıyor.

Estetik alanında ameliyatsız tedaviyi mümkün kılan yeni teknolojiler ve ürünler, tüm bu dertlerden kurtulmak isteyen kadınların imdadına yetişerek “sihirli değnek ” etkiyle kısa sürede gençliğin ve güzelliğin geri kazanılmasını sağlıyor.

Ameliyatsız Cilt Gençleştirme

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Pelin Taşkıran, “Ameliyatsız Estetik uygulamalarda başarının temeli cildi, yani üzerinde çalışacağımız kumaşı, önce sağlıklı ışıltısına  kavuşturmak, hasarlı yapıyı onarmak. Ameliyatsız Estetik işlemler ile güzellik kavramı sabah aynaya baktığımızda özgüvenimizi tamamlayacak bizi daha dinç,genç ve sağlıklı gösteren uygulamalar bütünüdür”

Medikal estetik alanında yeni teknolojiler ve inovatif ürünler sayesinde artık kısa işlem ve iyileşme sürelerinde iş ve sosyal yaşamdan geri kalmadan klinik tedaviler ile genç ve sağlıklı kalmak mümkün. Gözaltı morlukları, derinleşen mimik çizgileri, güneş hasarına bağlı cilt altı destek doku kayıpları, cilt sarkmaları, lekeler sağlıksız görünüme sebep olan önde gelen estetik sorunlar.
 
Tüm bu estetik sorunlara çözüm ararken; cilt tipine ve tedavi beklentisine uygun  olan işlem protokollerini planlamak ve ulaşılabilir olmak önemli,  Cerrahi yöntemlerden  korkanlara, özellikle ‘ameliyatsız’ tercihler arayanlara yeni teknolojiler ile hazırladığımız dinamik protokoller sürdürülebilir güzelliğin imkanlarını hastalarımızın önüne seriyor” diyor. Dr. Taşkıran, cilt gençleştirmede yeni bir sisteme geçildiği müjdesini veriyor ve bu uygulama hakkında şu bilgileri paylaşıyor:
Altın İğne Fraksiyonel Radyofrekans, “Ameliyatsız Cilt Gençleştirme” tedavilerinde gelinen en son fiber teknolojidir. İşlemde kullanılan altın mikro iğneler; cilt altını Radyo Frekans dalgalarıyla uyarır, hedeflenen derinliğe epidermal (yüzeyel) ısı hasarı meydana getirmeden ulaşırlar .Hedef derinlikte yeni kolajen ve elastin üretimine sebep olur. Bu uyarılar sayesinde ciltte onarım ve yenilenme süreci başlar.
Cilt kaybettiği elastikiyet ve sıkılığı geri kazanırken yüzeyde hızla pürüzsüz ipeksi dokuya kavuşur.
 
       
Altın İğne Fraksiyonel Radyo frekans uygulaması ile ilk seanstan itibaren ciltteki yenilenme gözle görülür şekilde farkedilir. Özellikle flaş lifting ve ışıltı etkisi nedeniyle özel günlerden önce rahatlıkla uygulayabiliyoruz
Ciltaltında yenilenme ve onarım süreci uygulama sonrasında da devam etmektedir. Hedeflenen sonuca ulaşmak için gereken seans sayısı uygulama yapılacak bölgeye ve kişinin cildinin durumuna göre değişmektedir.

Ne için kullanılıyor?

Gözenek Sıkılaştırma  Akne İzi Tedavisi
Cilt Gençleştirme- sıkılaştırma
Kırışıklık Tedavisi- Boyun ve dekolte gençleştirme
Çatlak Tedavisi
Ciltteki Ton Farklılıkları-Lekeler
Yara İzleri-Kılcal damar ve kızarıklıklar
Çene Konturunun Belirginleştirilmesi
Gıdı Toparlanması

Kişiye özel tedavi kombinasyonları ile yaşlanmayı geciktirmek mümkün

   Medikal Estetik uygulamalarda kombinasyon tedavilerinde amaç cilt yaşlanmasına neden olan “oksidasyon” ve “enflamasyon” süreçlerini geriletmek,engellemektir.
 
  Oksidasyon bir tetikleme yaratarak cilt dokusunda enflamasyon reaksiyonunu başlatır, bu yangı “inflammaging” olarak adlandırılır ve epidermal dokunun zayıflamasına,kollajen hasarına, zaman içinde elastikiyetinin ve parlaklığının kaybolmasına neden olmaktadır.
Kullandığımız cihaz teknolojilerinin yanısıra kişiye özel belirlenen ; hyaluronik asit bazlı cildin nem tutma kapasitesini ve kolajen sentezini artırarak içeriğindeki antioksidanlar ve nanopeptidler sayesinde hasarı onaran özellikte enjeksiyonlar ciltte hızlı toparlanma,aydınlanma ve sıkılaşma etkisi sağlayarak klinik tedavilerimizin başarısını arttırmaktadır.
 
  Yüz ve vücuttaki elastikiyet kaybının yaş ilerledikçe daha büyük sorun olduğunu, vurgulayan Dr Pelin Taşkıran, “Artık tıpta estetik ve güzellik alanında teknoloji öyle ilerledi ki bunlar sorun olmaktan çıktı. Çağımızın her anlamda kusursuz olmak isteyen kadınının, zamanı da değerli. Sihirli değnek etkisiyle, tedavi etkinliğini sosyal yaşamdan geri kalmadan hızla görmek istiyor. Ameliyatsız estetik teknolojisi de bu imkanı verecek düzeye geldi”

İlgili Makaleler