Güzellik bakımı için hindistan cevizi yağının kullanımı

Market raflarında gördüğümüz hindistan cevizi yağı genellikle saçlara olan faydasıyla bilinir. Ancak saçlar dışında vücudumuzun farklı bölgeleri için de yararlı olan bu yağ, yemeklerde dahi kulllanılabiliyor. Siz de hindistan cevizi yağının kullanılabileceği alanlara göz atarak bu doğal ve sağlıklı ürünü buzdolabınızın bir köşesine yerleştirin.

Saç Nemlendiricisi
Hindistan cevizi yağını saç nemlendiricisi olarak kullanabilirsiniz. Duş almadan önce saçlarınızı tarayın. Ardından hindistan cevizi yağını, saç uçlarınıza ve boyuna sürün. Eğer saçlarınız uzunsa, saçınızı topuz yaparak hindistan cevizi yağının kıyafetlerinize bulaşmasını önleyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağının saçınızı nemlendirdiğini düşündüğünüzde ya da sabah uyandıktan sonra duşa girerek saçlarınızı yıkayın.

Vücut Nemlendiricisi
Kullandığınız normal vücut kremlerine ya da yağlara göre hindistan cevizi yağı da aynı nemlendirme gücüne sahip. Bir çorba kaşığı büyüklüğünde hindistan cevizi yağını avucunuzda ovuşturup ısıtarak yumuşatın ve vücudunuza sürün. Cildinizde kalan fazla yağları ise kağıt mendille alabilirsiniz. Böylece cildinizin hem yumuşak hem güzel kokacağını fark edeceksiniz.

Diş Macunu
Hindistan cevizi yağı, dişlerin beyazlamasına yardımcı olan ürünlerden biri. Bir çorba kaşığı hindistan cevizi yağı ile bir çorba kaşığı sodyum bikarbonatı karıştırın. Ardından bu karışımla dişlerinizi fırçalayın ve yıkayın.

Daha Beyaz Dişler İçin Hindistan Cevizi Yağı
 
Peeling

Cildinizdeki ölü derilerden kurtulmak için Hindistan cevizi yağı ile peeling etkisi yaratabilirsiniz. Bunun için boş bir kavanoza kaya tuzu ve hindistan cevizi yağını koyarak karıştırın. Karışım homojen olduktan sonra bunu yıkanmadan önce vücudunuza sürün ve teninize ufak hareketlerle peeling yapın. Duş aldıktan sonra cildinizin yenilendiğini hissedeceksiniz.

Yemeklerde
Kulağa biraz garip gelebilir ama hindistan cevizi yağını yemeklerde de kullanabilirsiniz. Tostunuzun üstüne, salatalarınızın içine dökerek ya da kahvenizle karıştırarak tatlı ve sağlıklı bir lezzet elde edebilirsiniz.

İlgili Makaleler