Hazar Motan Sosyal Medyada En Çok Hangi Uygulamaları Kullanıyor?

En çok hangi sanatçı ya da şarkıları dinlediniz?
Film ya da dizi soundtrack’lerini dinlemeyi çok severim. Bir Game of Thrones hayranı olarak bu aralar onun müziklerini dinliyorum, özellikle çizim yaparken arkada dönüyor.

Bu dönemde okuduğunuz kitaplar arasında sizi en çok etkileyen hangisi oldu?
Bir arkadaşımdan Alfa Yayınları’nın Felsefe Kitabı’nı ödünç aldım. Kocaman bir kitap, geçmiş çağlarda yaşamış önemli filozofların düşünce biçimlerini çok keyifli ve anlaşılması kolay bir dilde anlatıyor. Böyle bir zamanda çok iyi geldi, tavsiye ederim.

Zamanınızı ağırlıklı olarak neler yaparak geçirdiniz?
Bu zor süreçte zamanımı çizim yaparak, gündemi takip ederek, okuyarak, spor ve temizlik yaparak, kendi kendimle kalarak ve arınarak geçiriyorum.

Hangi dizi/filmleri izlediniz?
The Platform filmi çok etkiledi beni, bir de Unorthodox izliyorum.

Sosyal medyada en fazla hangi uygulamayı kullandınız?

Bu süreçte daha çok Twitter’dan gündemi takip ediyorum.

Bu süreçte kendinizle ilgili neler keşfettiniz?
Yalnızlığın pek de korkulacak bir şey olmadığını keşfettim. Ailem, sevdiklerim var, evet, yalnız değilim ama kendi başıma kaldığımda da yalnızlığın da üstesinden gelebileceğimi gördüm. Ayrıca çizim yapmanın ruhumu ne kadar beslediğini daha iyi anladım.

En çok nereye gitmeyi ve ne yapmayı özlediniz?
Koronavirüs dünya için yeni bir dönemin başlayacağının en büyük sinyali oldu. İnsanlar bu süreçte aslında farkında olmadıkları birçok değerin farkına vardı. Doğa, soyut ve somut temizlik, ikili ilişkiler, sosyalleşmek, aile kavramı, yemek ve daha birçok unsurun değeri anlaşıldı.

Dünya sizce bu süreçten neler öğrendi, nasıl dersler çıkaracak?
Kolay ulaşılabilen her şey zor ulaşılabilir hale geldi ve dünya bundan bir anlam çıkarmayı öğrendi. Bu dönemden sonra daha özverili, doğaya ve topluma daha duyarlı, daha olumlu ilişkiler kurulacak bir dünya hayal ediyorum.

Bu dönemi bir kelimeyle anlatsanız ne olurdu?
Bence bu dönemi anlatan en önemli kelimeler “anlam çıkarmak” ya da “özverili yaşam”.

 

RÖPORTAJ EYLÜL SOLAKOĞLU, STYLING SERAY DENK, FOTOĞRAF FIRAT KOÇAK 

İlgili Makaleler