Kilo Aldırmayan 10 Sağlıklı Abur Cubur

Yemek yemek yaşamak için olmazsa olmaz bir zorunlulukken sağlıklı beslenmek sağlıklı olmanız ve formunuzu korumamız için bir gereklilik. Beslenmenizi ne kadar kontrol eder ve sağlıklı beslenme kuralları çerçevesinde sürdürürseniz zaman içinde ve zaman geçtikçe o kadar sağlıklı ve formda olabilirsiniz. Bunun için Nil Diyet Merkezi`nden Beslenme Uzmanı Nil Şahin Gürman, bir türlü vazgeçilmeyen `atıştırmalık` sürecine yeni bir boyut getiriyor ve size yepyeni alternatifler sunuyor. 
Peki nedir bu kilo aldırmayan abur cuburlar? Fotogaleriye tıklayın ve leziz atıştırmalıkları beslenme döngünüze eklemeyi ihmal etmeyin.

Kuru üzüm + leblebi karışımı = 1’ er çay bardağı karıştırıp çantanıza koyabileceğiniz bu karışım bir şeyler atıştırmak istediğinizde keyifli ve besin değeri yüksek tatminkâr bir abur cubur olacaktır.
Fındık + kuru üzüm karışımı = Fındığın kilo vermeye katkısı tartışılmaz. Kuru üzüm ile beraber yendiği takdirde demir ve flavonoidlerden zengin bir karışım elde edilerek metabolizmanın hızına katkıda bulunmuş olunuyor.

Ceviz = Omega-3 zengini ceviz, tok tutmasının yanında metabolizmanızı hızlandırıp yağ yakmayı kolaylaştırır. Ayrıca zinde, enerjik olmanızı sağlar, algı düzeyinizi artırır. Aralarda 1 avuç cevizi 1 adet elma veya taze her hangi bir meyve ile beraber tüketmek daha hızlı kilo vermenizi sağlar.
Yoğurt + yulaf ezmesi + ceviz = Yulaf ezmesinin içerdiği lifin yapısı farklı olup sindirim sistemini farklı düzeyde çalıştırır. Böylece sindirim sisteminde olan problemleri aşmanızı kolaylaştırır. Ceviz ve yoğurt ile yulaf ezmesi metabolizmanızın maksimum düzeyde çalışması için en iyi anahtardır.

Peynir+ ekmek + maydanoz ile sandviç = Peynir-ekmek ikilisi bir de yeşillik ve çiğ sebzeyle karıştırılırsa metabolizmanızı hızlandırmak da ve kilo vermenizi kolaylaştırmakta rakip tanımaz. 
Yoğurt + maydanoz karışımı = Yoğurttaki kalsiyum yağ yakmayı tetiklediği gibi aynı zamanda ödemi azaltıp dolaşımınızı açarak kilo vermenizi kolaylaştırır. Gece yatmadan yoğurda maydanoz karıştırarak yerseniz yavaşlayan metabolizmanız açılarak kilo vermeye ivme kazandırmış olursunuz. 

Meyveli probiyotik yoğurt  = Pratik ve eğlenceli bir abur cubur olan meyveli yoğurtların probiyotik lif içerenlerini tercih etmelisiniz. Böylece bağışıklık sisteminizi de güçlendirmiş olursunuz.
Ayran = En sağlıklı içecek olan ayran, serinletecek soğuk bir içecek içmek istediğinizde gazlı ve şekerli içeceklerle kıyaslanamayacak değerdedir. Soda + ayran olarak tüketmekse çok yoğun terlediğiniz, çok su kaybettiğiniz dönemlerin tamamlayıcısıdır

Süt = Sade su gibi içmek yerine imkan olduğunda sıcak içmek daha kalıcı bir tokluk sağlar. Neskafe, Türk kahvesi veya kakaoyla karıştırmak da lezzetini çeşitlendirdiği gibi yapısında bulunan kafeinden dolayı metabolizmanızı bir miktar hızlandırır.
Süt + bitter çikolata = Çikolata mutlu eden ve metabolizmanızı hızlandırabilen keyifli bir abur cuburdur. Sütle birlikte ölçülü miktarda çikolata tüketmek kilo verme hızını oldukça yükseltir.

İlgili Makaleler