Köz Patlıcanlı Kuzu Dürüm Tarifi

Köz Patlıcanlı Kuzu Dürüm
(6-8 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 4 Saat 10 Dakika

Kuzu Kol İçin Malzemeler:

  • 1 adet ayıklanmış kuzu kol
  • 300 ml su
  • 50 gram pekmez
  • Tuz
  • Karabiber

Dürüm İçin Malzemeler:

  • 3 adet közlenmiş bostan patlıcanı
  • 6 adet kepekli lavaş
  • 50 gram taneli hardal
  • 2 bağ roka

Hazırlanışı:

  1. Ayıklanmış kuzu kolunu, su, pekmez, tuz ve karabiberle birlikte üstü kapalı bir şekilde derin bir fırın tepsisine alın. 200 dereceye getirilmiş fırında 4 saat boyunca pişirin. Sosuyla birlikte bir sos tenceresi içine alarak ısıtın.
  2. Tavada ısıttığınız lavaşları tezgahın üzerine dizin. Her bir lavaşın içine bir tatlı kaşığı kadar hardal sürün.
  3. Patlıcanların üzerine delikler açıp közleyin. Ardından patlıcanları, yıkanmış rokayı ve kuzu etini lavaşın üzerine sırayla yerleştirin.
  4. Dikkatlice dürüm yaptığınız lavaşı ortadan ikiye kesin. Doyurucu dürümlerinizin dağılmaması için üzerlerine çubuk takarak servis edin.

İlgili Makaleler