Kusursuz Makyaj İpuçları

Makyajınızı profesyonel adımlarla tamamlamak, her zamankinden çok daha başarılı sonuçlar almak ister misiniz? MAC makyaj artistleri makyajınızda kullanabileceğiniz ipuçlarından bazılarını şöyle sıralıyor:  

– Makyajı uygularken en kusursuz görünüm için fırçaları tercih etmenizde fayda var.

– Uygulamaya başlamadan önce cildinizi tazeleyip nemlendirmeniz şart. Aksi takdirde cildiniz gün içerisinde cilt nemini kaybettikçe makyajdaki nemi alacak ve makyaj güzelliğini kaybedecektir.

– Regl dönemlerinde makyajın ciltte durmamasının önüne geçmek için fondöteni elinzide ısıtıp öyle yüzünüze uygulayabilirsiniz. Yüz ve vücutta kullanabileceğiniz bu yöntemle makyaj cildinize uyum sağlayacaktır.

– Burun ve çeneye fondöten uygulamaktan kaçınmalısınız. Yüze uyguladıktan sonra fırçada kalanı belki hafifçe burun ve çene üzerinde gezdirebilirsiniz.

– Kapatıcının gerçekten işe yaraması işe kesinlikle direkt olarak uygulamayın. Fırçayla alın, inceltin ve kapatmanız gereken yere uygulayın. Görünüm daha kusursuz olacaktır.

– Fondöteni uygulamaya ya kulak-çene hizasından ya da yüzünüzde kızarıklığın olduğu yerden başlamalısınız.

– Farın toplanıp, çizgilenmesini önlemek için öncesinde baz uygulayabilirsiniz. Bunun için fırçayla aldığınız bazı incecik olarak kirpik diplerinden başlayarak yukarı doğru uygulayabilirsiniz. 

İlgili Makaleler