Longines’in Zarif Yolculuğu

Markayla özdeşleşen eşsiz zarafeti, üstün hassasiyet, yüksek teknik özellikler ve sportif bir görüntüyle birleştiren Conquest V.H.P. serisi, kuvars saatlerde yeni bir dönüm noktasını temsil ediyor. Üst düzey spor saatleriyle Conquest, Conquest V.H.P. mekanizmasının tüm özelliklerini taşıyan kronograflarla karşımızda.
 
Uzun yıllardır kuvars saatlerinde ustalık ve yeniliği buluşturan Longines,  ilk kuvars saatiyle 1954 yılında Neuchâtel Gözlemevi’nde hassasiyet rekoru kırmıştır.  Bu mekanizma, saniyenin her yüzde birinde çekilmiş bir dizi resim gösteren film teybi ile hakemlere bitiş çizgisini geçerken atletlerin hareketlerini takip etme olanağı tanıyarak saatçilik tarihinde bir öncü olan efsanevi zaman tutma cihazı Chronocinégines’e takılmıştır.  1969 yılında Longines, kol saatleri için ilk defa bir kuvars mekanizmayı, Ultra-Quartz’ı geliştirerek teknik üstünlüğünü taçlandırmıştır.  1984 yılında ilk defa Conquest V.H.P. serisine yerleştirdiği kuvars kalibre ile büyük bir adım atarak yeni bir hassasiyet rekoru kırmıştır.
 
Adını tarihe altın harflerle kazıyan marka, kanatlı kum saati amblemini gururla taşıyan, farklı kromatik özelliklerle sunulan kronograf kalibreli yeni Conquest V.H.P. serisini tanıtmaktan gurur duyar. Longines’e özel geliştirilen mekanizma, analog bir saat (± 5 saniye/yıl) için yüksek seviye hassasiyeti ve herhangi bir manyetik alana maruz kalma veya temas halinde GPD (otomatik konum belirleme) sistemi sayesinde ibrelerini sıfır konumuna getirme özellikleri ile benzerlerini geride bırakıyor. Olağanüstü çalışma mekanizmasını ortaya çıkaran bu cazip özellikler, çok uzun pil ömrü ve sonsuz takvim özellikleriyle taçlanıyor.

İlgili Makaleler