Parfüm Şişeleri Kitap Oldu

Kullandığınız parfümün şişesini kim tasarladı? Ambalajlama konusunda ödüllü tasarımcı Marc Rosen bu soruya sizin için cevap veriyor. "Her kadın giydiği elbisenin, kullandığı çantanın ya da ayakkabının hangi tasarımcıya ait olduğunu bilir. Ben buna parfüm şişelerini de eklemek istedim," yazıyor bu hafta çıkan yeni kitabı Glamour Icons: Perfume Bottle Design kitabında. Revlon, Elizabeth Arden, Karl Lagerfeld, Fendi gibi isimlerin yer aldığı kariyerini bu ciltli kitapla taçlandıran Rosen, "Parfüm şişelerine `Glamour Icons` (Büyüleyici İkonlar) adını verdim çünkü bu küçük şişeler daha güzel ve arzulanan bir dünyaya aracılık etme gücüne sahip," diye yazıyor.

Siz de fotogaleriye tıklayarak Amazon.com`da 55 $`a satılan kitaptan görüntülere bakabilir ve bir yandan da sipaşinizi verebilirsiniz.

Rosen parfüm şişeleriyle ilgili olarak, "Bütün bu sürede tasarımlarını geliştirmeye çalıştım ve benim için cazibelerini hiç kaybetmediler," yazıyor. Revlon`un 1970`lerdeki Moon Drops şişesi de onun tasarımı.

Bu Rosen`ın Revlon için 1975`te tasarladığı Yılbaşı seti. Daha sonra Joan Rivers ve Christina Aguilera için de tasarım yaptı.

Burada, Karl Lagerfeld parfümü için tasarlanmış şişenin çatlamış fotoğrafı görülüyor. Rosen şişelere, "cam mimarisinin küçük parçaları," diyor.

Eskiz 1989`da hayat buldu. "Parfüm şişeleri dönemin modasıyla, idealleriyle, toplumun fantazileriyle, kokunun ya da moda evinin ruhuyla doğrudan bağlantılı olmalı," şeklinde yazıyor Rosen.

Rosen`in tasarımlarından birisi olan Fendi Uomo şişesi eskizi. "Parfüm şişeleri, içlerindeki kokunun fiziksel manifestosu olma özelliği taşıyor," diyor.

Kitap 55 $`a Amazon.com`dan sipariş edilebilir.

Marc Rosen 1989`da Elizabeth Arden Red Door şişelerini meşhur spa`lardan ilham alarak tasarladı.

İlgili Makaleler