Sağlıklı Granola Tarifi

15 dakikada hazırlayabileceğiniz ve uygun koşullarda uzun süre saklayabileceğiniz granolaların hazırlanması çok kolay. Good House Keeping`in tarifine göre  50 dakikada pişirilen sağlıklı atıştırma için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle:

2 su bardağı yulaf ezmesi
3/4 su bardağı kızarmış buğday tohumu  
3/4 su bardağı kıyılmış ceviz
3/4 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı tuz  
1/2 su bardağı bal
1/2 su bardağı rafine edilmiş sebze yağı
2 yumurta akı

Fırınınızı 165 derecede ısıtın. Bir cam kabı hafifçe yağlayın ve yulaf ezmesini kabınızın tümüne yaydıktan sonra mikrodalgada üzeri altın rengi olacak kadar maksimum 3-4 dakika ısıtın ve soğumaya bırakın.

Yulaf soğuduktan sonra, geniş bir kapta yulafı, cevizi, esmer şekeri, yaban mersinini, buğday, tuz ve tarçını karıştırın.

Yağ, bal, yumurta aklarını ekleyin ve karıştırın. Fırın tepsisine ekleyin ve karışımı ıslak elinizle bastırın. Kabınızı önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve 32-35 dakika pişirin. Granola soğuduktan sonra kesme tahtasına yerleştirin ve 6 uzun şerit halinde kesin.

Yaklaşık olarak 18 bar elde edeceğiniz bu tarifi, isterseniz oda sıcaklığında ağzı kapalı bir kavanozda 1 hafta, isterseniz dondurucunuzda 1 ay muhafaza edebilirsiniz.

İlgili Makaleler