Sedef Avcı InStyle Kids Özel Ekinde

Sedef Avcı’nın 10 ay önce doğum yaptığına inanmak neredeyse imkansız. Bu çekimin yapılacağı gün bize gülümseyerek evinin kapısını açtığında hepimizin dikkatini çeken ilk şey, incecik vücudu oluyor. Son derece rahat bir kıyafet var üzerinde (askılı bir üst ve mini şort). Şu aralar, hem sıcaklardan bunalırken hem de oğlu Can’ın peşinden koştururken, “Ne rahatsa onu giymeyi istiyorum,” dediği bir dönemden geçiyor güzel oyuncu. Son derece sevimli ve sıcakkanlı bir bebek olan Can koridorda emeklerken, 10 yaşındaki köpekleri Oscar da etrafta koşuşturuyor. Fotoğraf çekimi için bahçeye indiğimizde Avcı’nın yine kendisi gibi oyuncu olan eşi Kıvanç Kasabalı bize eşlik ediyor. Ve çekim boyunca da Can’ın objektifimize gülmesi için ona şarkılar söyleyip oyunlar oynuyor.  Show TV’de yayınlanacak, Engin Hepileri, Başak Daşman, Emir Benderlioğlu’yla başrollerini paylaştığı Çiçek adlı yeni dizisiyle ekranlara dönen Avcı, fotoğraf çekiminin hemen ardından annelikle ilgili tüm yaşadıklarını bize anlatmaya başlıyor.

Çekimler sırasında size baktım da, doğuştan anne gibisiniz. Soğukkanlılıkla her şeyi hallediyor gibi görünüyorsunuz.
Kıvanç gülüyor oradan, duyuyorsun değil mi Kıvanç? (gülüyor) Yok hayır aslında tam tersi. Biraz daha öyle olmaya çalışıyorum. Bizde Kıvanç daha sakindir. Ben evhamlı olabiliyorum ama yavaş yavaş öğreniyorum sakin olmayı, çünkü bir işe yaramadığını gördüm.

Nasıl bir çocuk Can? O kadar her şeyin bilincinde ki. Konuştuğu zaman ne olacak bilemiyorum. Her şeyi anlıyor. Çok acayip. İşine geleni yapıyor, işine gelmeyeni yapmıyor. Bizim zamanımıza göre çok daha farkındalar her şeyin.

Şimdiden anne ya da babaya benzeyen özellikleri var mı?
Huy olarak daha o kadar net değil ama rahat bir tip, o yönü daha çok Kıvanç’a benziyor (gülüyor).

Çocuk sahibi olmadan önce annelikle ilgili düşüncelerinizin ne kadarı daha sonra doğru çıkıyor? Hiçbiri doğru çıkmıyor. Ya da okuduklarınızın. Ben çok kitap okudum, ‘Şöyle yapacağım, böyle yapacağım, ben onu hayatta yapmam, benim çocuğum öyle olmayacak’ların hepsi yalan. Bütün dediklerinizi yutup hepsini yapıyorsunuz (gülüyor). Sizin elinizde değil, teknik bir şey değil bu. Tamamen yaşayarak, deneyerek oluyor. Doğumdan önce ve sonra çocuk gelişimiyle ilgili ne var ne yoksa okudum ama belki 10 tanesinden biri işe yarıyor. Çocuktan çocuğa da değişiyor tabii durum. Normalde sabırlı bir insanım ama annelikte milyon katı lazım. O sabırla diğer sabrın alakası yok zaten. Başkalarına yapabildiğin şeyi hiçbir zaman ona yapamazsın. Çekip gidebilmek yok. Kendini tamamen törpüleyip her şeyi unutman gerekiyor. Başka hiç kimse de sana bunu yaptıramaz.

Röportajın devamını InStyle Eylül sayısındaki InStyle Kids özel ekinde bulabilirsiniz.

Dergiyi iPad`den indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler