Su Karakuş’tan Temmuz Astroloji Yorumları

Oldukça hareketli bir aya giriyoruz. 10 Temmuz Jüpiter durağanlaşıp ilerleyecek yani artık şansın yanımızda yer almasıyla hem ilişkilerimiz hem mali konular rahatlayacak.  Başkalarının kaynaklarından daha kolay yararlanacağız.

13 Temmuz’da yengeç burcunun 20.derecesinde Güneş tutuluyor. Bu güzel ve yararlı bir tutulma.  Her ne kadar Retro Plüton-Black Moon kavuşumunun Güneş’e ve Ay’a karşıt açısı nedeniyle gizli sırların açığa çıkmasıyla yıkım yaşasak da, 2 büyük üçgenle yararlılıkları zarardan daha fazla olacak. Öğretici ve aydınlatıcı yanıyla, şefkatle sarıp sarmalanacağımız ve yenileneceğimiz bu yeniay Güneş tutulması bakış açımızı da değiştirecek. Güneş tutulmaları sadece gerçekleştikleri gün değil ay boyunca etkilidir ve gelecek 6 ayı değiştirir.
Venüs-Uranüs-Satürn toprak grubu burçlarda Büyük üçgen açı yapıyor. Güneş/Ay-Jüpiter-Neptün su grubu burçlarda Büyük üçgen açı yapıyor. Bu teknik bilginin özeti şu: toprak grubu burçların değişmesi ve eski düzeni yenilemesi için bir fırsat doğacak. Su grubu burçların yeniliği aynı zamanda büyük bir dileğin gerçekleşmesi anlamına geliyor. Diğer tüm burçlarsa bu yenilikleri doğum haritasındaki ilgili yaşam alanında gözlemleyecekler.
22 Temmuz da Güneş Aslan burcuna geçerek canlı, ego merkezli bir yaşam tarzını öne çıkartmamızı daha eğlenceli ve çocuk sevgisinin, aşkın yükselişe geçtiği bir dönemi tetikleyecek.

26 Temmuz da Merkür yılın 2. Gerileme turuna başlıyor. Ortalama yılda 3 kez gerileyen Merkür yıl boyunca 6 ayımızı gerilemenin etkisinde iletişim problemleri yaşamamıza neden olarak geçirmekte. 26 Temmuz-19 Ağustos arasında oluşacak gerileme Aslan burcunda. Yılın ilk gerilemesi Koç burcundaydı. Son gerilemede Başak/Terazi burçlarında gerçekleşecek.

Aslan burcunda Merkür gerilemesi, aşk, eğlence ve çocuklarla ilgili kararlarda hata yapılmasına, sanatsal aktivitelerin ertelenmesine neden olabilir. Ayrılıkların artacağı bu evrede dikkatli olmakta ve yanlış anlamaların, alınganlıkların, aşırı saygı beklentisinin ayrılığa taşıyacağını bilmekte yarar var.

27 Temmuzun bitmesine dakikalar kala Kova burcu 4.derecesinde Ay tutulması oluşarak yeniden hareketlenmemize neden olacak. Ay tutulmaları gerçekleştikleri ay boyunca etkilidir. Bu sert bir ay tutulması. Bir tam tutulma. Bu nedenle etrafında hare oluşacak ve son yılların moda değimiyle KANLI AY TUTULMASI adını alacak. Bu deyimler henüz astrolojide kabul görmesede popülaritesi nedeniyle sıklıkla kullanılmaktadır.
Kova burcu dostlukları, idealleri, hayat amacını, dilekleri gerçekleştirme gücünü simgeler. Dolunay-Ay tutulması sırasında Retro Mars-şanssızlıkları ve gerilemeyi anlatan Güney ay düğümü ile yaşamımızın kör noktalarını simgeleyen B.M kavuşum halinde. Önce pandoranın kutusu açılacak sonra sırlar ortaya dökülecek ve bu en değerli dostlukların bitişine, öfkenin içte patlamasına ve ideallerin değişmesine sebep olacak. Ne yaparsak yapalım sonuçta kendimizi şanssız hissedeceğimiz, seçimlerimizin sonucu etkilemeyeceği kadersel olayların yaşanacağı bu tutulmayı yararımıza çevirmek için umarsız ve geçmiş deneyimlerden yararlanmayı bilen birine dönüşmeliyiz. Dolunay-Ay tutulmasının Uranüs’le sert açısı yenilenmekte veya başımıza gelen olayın bize yenilik ve iyilik getireceğini kabul etmemekle başlayan acıyı, depresyonu ve öfkeyi anlatıyor. Yenilik yapmak istesek bile koşullar izin vermeyebilir ve koşulları değiştirecek gücü bulamayabiliriz. Gelecek 15 gün içinde koşulları sürekli gözden geçirmek bizi sonuca ulaştırabilir. Biten arkadaşlıkların, kaybolan ideallerimizin acısına odaklanmak yerine yeniye yer açtığımızı fark etmekte yarar var. Satürn-Uranüs arasındaki üçgen yani olumlu açı yenilik için acele etmeden sabırla ve her an değişerek, araştırarak ilerlememize yardım edecek.
İyi değerlendireceğiniz bir ay olmasını dilerim.

KOÇ: Güneş tutulması yeni bir eve taşınmanıza veya mülk edinmenize sebep olabilir. Zorunluluklar ve baskılar yaşamınıza yenilik katacak hem mali, hem de duygusal durumunuza iyileşecek. Merkür retrosu aşk alanınızı 26 Temmuzdan itibaren zorlayacak. Ayrılıklar yaşanabilir. Ay tutulmasında arkadaşlardan biriyle büyük sorunlar yaşanabilir. Ya da onların başına gelen talihsizliklerde eliniz kolunuz bağlanabilir.

BOĞA: Güneş tutulması ay ortasında çevre değişikliği getirirken maddi, manevi refahıda sağlayacak. Uzaklardan gelen haberlerle gizli bilgilere ulaşacaksınız. Merkür gerilemesi evde elektronik araçların bozulmasına ve aile içinde tartışmalara neden olabilir. Ay tutulması yolculukların tamamlanmasında zorlayıcı olabilir. Şanssızlıklar kazalara neden olabilir. Biraz dikkat!

İKİZLER: Mali alanda yeni başlangıçlar ayın ortasına dek mümkün. Duygusal konularda ayaklarınızın sağlam yere basacağı bir evre de olacaksınız ancak ay sonuna doğru yöneticiniz Merkür gerilemeye başlayınca yakın çevrenizle sorunlar yaşayacaksınız zira yanlış anlama ihtimaliniz yükselecek. Ay sonunda gerçekleşen Ay tutulması aşk alanınızı sarsabilir. Sevgilinizin başına gelenler üzebilir.

YENGEÇ: Güneş tutulması 13 Temmuzda burcunuzda gerçekleşecek ve hayatınızı değiştirecek. Evlenebilir veya görünüşünüzü değiştirebilirsiniz. Ay sonuna doğru Merkür gerilemesiyle mali konularda çok yanlış kararlar alabilir ve özgüven kaybedebilirsiniz. Ay sonundaki Ay tutulması ek gelirlerinizden vazgeçmeniz veya hak ettiğiniz ödemeleri alamamanız ya da borçları ödeyememeniz anlamına geliyor. Dikkatli harcayın.

ASLAN: Ruhsal gelişimde önemli bir adım atmanızı Güneş tutulması sağlayacak. Sağlık veya yakınların sağlığıyla ilgili sorunlardan köklü değişiklikler yaparak kurtulabilirsiniz. Merkür gerilemesi 26 Temmuzdan itibaren burcunuzda gerçekleşecek ve algılarınızın zayıflamasına, alınganlıkların artmasına neden olacak. Ay sonunu etkileyen Ay tutulması eşinizin durumuna üzülmenize veya eşinizin sizi üzmesine yol açabilir. Sert etkiler yaşanırken güçlü olmalısınız.

BAŞAK: Güneş tutulması arkadaşlık alanınızda yeni bir dosta daha kavuşmanıza veya iyi bir dostla yakınlaşmaya vesile olabilir. Yöneticiniz Merkür 26 Temmuzdan itibaren gerileyecek ve kendiniz, geçmişiniz hakkında yanlış düşünce ve duygulara sebep olacak. Kendinizi suçlama eğiliminiz yükselebilir. Ay tutulması iş alanınızda gerçekleşecek. İş arkadaşlarınızın başına gelenler üzücü olabileceği gibi işten ayrılmak veya bir hastalığınız olduğunu öğrenmek de ihtimallerden. Öfkenizi bastırmaktan uzak durun.

TERAZİ: Kariyer alanınızda gerçekleşen Güneş Tutulması ay ortalarında yeni bir mevki kazanmanızı sağlayabilir. Maddi, manevi rahatlayacağınız bu evreyi iyi değerlendirin. Merkür gerilemesi 26’sından itibaren arkadaşlarla aranızda zıtlıklar oluşmasına, yanlış anlamalara neden olacak. Dostluklarınız bitebilir dikkat! Ay tutulması aşk alanınızda partneriniz veya çocuklarınız için üzücü haberler getiriyor. Güçlü durmalısınız ve motivasyonunuzu kaybetmemelisiniz.

AKREP: Güneş tutulması unutulmaz bir seyahati, sonraları çok yararlanacağınız bir eğitim ihtimalini getiriyor. Değerlendirin. Yeni bilgilere ulaşacaksınız. Merkür gerilemesi 26’sından itibaren iş ve kariyer alanında hatalara, tahammülsüzlüklere neden olacak ve hakkınızı almak isteyeceksiniz. 27’sinde gerçekleşen Ay tutulması ise aile içinde üzüleceğiniz, öfke duyacağınız olayları ortaya çıkarırken sağduyulu kalmazsanız çarpabilir.

YAY: Güneş tutulması ek gelirler, krediler veya piyango kazanma ihtimali sağlayacak. Mali zorlukları aşabileceksiniz. Merkür gerilemesi 26’sından itibaren seyahat ve eğitim alanında zorluk yaratacak. Yetenekleriniz hakkında yanılacaksınız veya sorunlar yaşayacaksınız. Önemli kararlar almamanızda fayda var. Ay tutulması yakın çevrenizi değiştirmenize belki çevrenizden birinin yaratacağı skandala işaret ediyor. Şaşırmak, kızmak veya hayata bakışınızı değiştirmek olası.

OĞLAK: Güneş tutulması evlilik ve ortaklık kararı almanıza yardım edebilir. Kendinize baskı yapmak yerine akışa bırakarak adım atmalısınız. Merkür gerilemesi 26’sından itibaren etkili. Faturaları ödemeyi unutmak ve eski cezalar can sıkıcı olabilir. Haksızlığa katlanamayacaksınız. Ay tutulması ay sonuna doğru mali konularda baskıcı ve üzücü, kayıplara neden olabilecek etkiler getiriyor. Hazırlıklı olun, birikim yapın.

KOVA: İş alanınızda yeni başlangıçlar Güneş tutulmasının hediyesi olacak ve müthiş bir baskıdan kurtulup nefes alacaksınız. 26’sında gerileyen Merkür ilişkilerinizde para nedeniyle yanlış anlamalara ve kırgınlıklara neden olabilir. Ay sonuna doğru gerçekleşen Ay tutulması burcunuzda öfke, şanssızlık ve hapsolma hissi yaratırken manevi gücünüzü korursanız yararlılığa dönüşecek.

BALIK: Yeni bir aşk Güneş tutulmasıyla gelebilir. Arkadaşlarınızın yardımıyla biriyle tanışıp yakınlaşabilirsiniz. Merkür gerilemesi 26’sından itibaren iş ve sağlık alanında hatalı kararlara sebep olacağından dikkatli ilerleyin. Ay tutulması oldukça zorlayıcı. Ruhsal alanda gelişmek için öfkenin bedeninizde ve ruhunuzda yarattığı zararlarla yüzleşeceksiniz. Öğrenmeye açık olun.

 

İlgili Makaleler