13 Ekim 2020’de Gerçekleşecek Merkür Retrosu Ne Anlama Geliyor?

Uçuşunuz rötar yapınca, bilgisayarınızın şarj aleti bozulunca, telefonunuz aniden çalışmaktan vazgeçince veya eski sevgiliniz yüzyıllar sonra durduk yere size doğru bir adım atınca Merkür Retrosu aklınıza geliyor mu? Her üç-dört ayda bir gerçekleşen bu retro yılın %18’lik bir kısmını aksiliklerle geçirmenize sebep olabiliyor. 
Evet, yine geldi. Neyse ki 2020 senesinin son Merkür Retrosu. 13 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında sürecek olan bu retronun etkilerini başlangıcından önce ve bitişinden sonra 10 gün kadar daha hissedebilirsiniz. 

Merkür Retro’dayken Ne Olur?

  • Gecikmeler ve Engellerle Karşılaşabilirsiniz

Merkür Retrosu teknolojiyle, iletişim kabiliyetleriye ve seyahat planlarıyla aranızı bozma konusunda ünlüdür. Trafikte her zaman olduğunuzdan daha fazla vakit geçirmek zorunda kalabilirsiniz, içinde olduğunuz metro arıza yapabilir, uçağınızın rötarı saatler sürebilir, kredi kartınızı kaybedebilirsiniz, gönderdiğinizden emin olduğunuz bir mail karşı tarafa asla ulaşmayabilir… 

Dostça bir hatırlatma: Bilgisayarınızdaki ve telefonunuzdaki tüm verileri yedeklemeyi unutmayın. 

  • Alma-Verme Zamanı 

Merkür Retrosu karşılık bulma anlamında gökyüzünün ideal planlı zamanlarındandır. Hayatınıza daha realist baktığınız belki eski dostlarınız ve hayatınızla ilgili gözden geçirdiğiniz konulara odaklandığınız, çözüm ürettiğiniz bir dönem geçirebilirsiniz. 

Size tavsiyemiz: Merkür Retrosu’nda yeni hiçbir şeye başlamayın, bunun yerine daha önce başladığınız ancak devamını getiremediğiniz konulara odaklanın. 

  • Geçmişinizle Karşı Karşıya Kalabilirsiniz

Merkür Retrosu genellikle sizi şaşırtacak insanlarla bir araya getirebilir. Bu eski patronunuz, eski sevgiliniz veya eski bir arkadaşınız olabilir. Aynı zamanda önceden yazdığınız günlüklerinizi okuyup, eskiden sevdiğiniz şarkıları dinlemek isteyebilirsiniz. 

Size tavsiyemiz: Merkür Retrosu’nda geri dönen eski sevgilinize bir şans daha vermeyin veya sekiz ay önce Tinder’da eşleştiğiniz o kişinin aniden sizinle temasa geçmesine ekstra bir anlam yüklemeyin. 

  • Burcunuz İkizler veya Başak’sa Sizin için Her Şey Daha Yoğun Olacak

Eğer 21 Mayıs – 20 Haziran ve 23 Ağustos – 22 Eylül tarihlerinde doğduysanız Merkür Retrosu’ndan daha yoğun etkilenmeniz mümkün. Bunun sebebi ise iletişim konusunda yönetici gezegeninizin Merkür olması. 

  • Eğer Merkür Retrosu Sırasında Doğduysanız, Merak Etmeyin İyi Durumdasınız

Doğduğunuz gün Merkür Retrosu’na denk geldiyse ki bu %25 ihtimal, retro günlerinde ilhamla dolma olasılığınız çok yüksek. Kendinizi daha üretken ve daha yaratıcı hissedebilirsiniz. Merkür Retro’dayken hayatınızdaki her şeyi daha az çabayla, kolayca halledebilirsiniz. 

13 Ekim – 4 Kasım 2020 Merkür Retrosu 
Akrep burcunda gerçekleşecek olan retro doğal olarak Akrep burcunun temalarını içeren konularda kendisini gösterecek. Bu anlamda hem cinselliğin ön planda olduğu hem de güç mücadelelerinin iyiden iyiye hissedildiği konularda problem yaşamanız çok olası. Tüm bunların yanı sıra kendinizi geçmişteki ilişkilerinizin hortlamasıyla benzer konularda sonu gelmeyen, hiçbir yere bağlanmayacak bir döngünün içinde bulabilirsiniz. 
27 Ekim’de Venüs tarafından yönetilen Terazi burcunun etkisi biraz olsun hafiflemenize ve sakinleşmenize yardımcı olacak.

Bu sürede artık size hizmet etmediğini düşündüğünüz her türlü ilişkiyle bağınızı koparmanızı tavsiye ediyoruz. Terazi hayatınızı dengelemeniz için size alan açacak. 

Ve son olarak unutmamanız retroların +10 gün kuralını unutmayın. Merkür Retrosu’nun etkisini 14 Kasım‘a kadar hissetmeye devam edebilirsiniz.

İlgili Makaleler