2021’in Yükselen Yıldızı Ana

2021’yılının yükselen yıldızları arasında yer alan şarkıcı, söz yazarı ve besteci kimliğiyle Ana Shine (@anashineofficial), 2019 yılında yayınlanan ilk single çalışması ”When I Was A Girl”de Celine Dion gibi ünlü isimlerle çalışmış prodüktör ve söz yazarı Eliot Kennedy ile iş birliği yaptı.

Mart ayında yayınladığı ”Cover Me” ile pop havalarındaki single çalışmasında YouTube’da 1 milyonun üzerinde görüntülenme ve Spotify’da neredeyse 54.000 dinlenme alan şarkısından sonra, Ağustos 2020’de bir sonraki single’ı ”Lights Out”u çıkardı. Ana’nın en son yayınladığı single çalışması olan ”Goodbye” ise, 2021 başlarında piyasaya sunulan ilk albümü ”Four Seasons of Love”ın yayınlanmasından hemen önce çıktı.

Elliot Kennedy ve David Grant ile verimli geçen bir iş birliğinin sonucu oluşan yeni albümü, yeni hisler vadetmesi ve Ana’nın hayatındaki deneyimlere ışık tutacağından dolayı şimdiden takibe almanızda fayda var…

Ana, bu albümün dinleyicilerinle paylaşmak istediği temel mesaj nedir?
Bu albümde ”aşkın dört evresi” hakkında konuşmak istedim… Her mevsim aşkın farklı bir evresini temsil ediyor. İlkbahar, aşkın ilk çiçek açtığı; yaz ise aşkın yoğunlaştığı ve tutkunun arttığı; sonbahar, kusurların göze çarptığı ve son olarak dördüncü evre olan kış ise genellikle en zoru olan aşkın bitmeye başladığı zamandır… Ana mesaj ise sevmekten korkmamak, anı yaşayıp duygularımızı saklamamaktır.

Bu albümün yayınlanması senin için ne ifade ediyor?
Bu albümün yayınlanmasının bendeki yeri çok büyük. Albümdeki şarkıları yazarken ve kayıt ederken çokça zaman harcadım; dinleyiciler için tüm duygularımı ve emeğimi katarak yarattım… Umarım bunu seveceksiniz.

Dinleyenlerinin duyacağı için heyecanlı olduğun bir şarkının ismini verebilir misin?
”Be Yourself” ve ”Freedom”ı inasnların dinleyeceği için çok heyecanlıyım! Sanırım çoğu insan özellikle dünya çapında devam eden pandemi nedeniyle ”Freedom” ile bağlantı kurabilir. Albüm için en son yazdığım şarkı olan ”Be Yourself”in de havasını ve enstrümental kısmını çok beğeniyorum…

2020 zorlyayıcı bir yıldı ve çoğumuz evden çalıştık, bu durum senin için nasıldı? Bu kolay olmayan zamanlarda yeni bir albüm üzerinde çalışmak senin için nasıl bir deneyimdi, paylaşır mısın?
Deneyimlediklerim çok kötü değildi; çünkü Elliot ile yazdığım tüm şarkılar, pandemiden önce yazılmış ve kaydedilmişti. Ben, And ve Charli ise daha sonra kısıtlamaların hafifletildiği 2020 Yazında bazı şarkılar yazıp kaydettik. Ama canlı performans sergilemeyi gerçekten de özlüyorum!

Yeni single ”Goodbye”ın en son çıkan videosunu kendini yönettiniz ve ürettiniz. Sizi bu prodüktörlük ve yönetmenlik gibi yeni rollere iten ilham kaynağı ve videonun ardındaki hikaye neydi?
”Goodbye” şarkısının ardında bir hikaye yaratıp, kendi yönettiğim ve prodüktörlüğünü yaptığım bir videonun temelini oluşturdum; bu hikaye iki aşk kuşu ile ilgili… Bir trajedi yaşanıyor ve adam intihara teşebbüs ediyor. Bu yaşandığında güle güle demeye veya iyi dilekler dilemeye zamanınız kalmasa da içinizde bir an önce salmak istediğiniz yoğun duygular birikiyor; ama yaşam nehri akıp gidiyor…

Yeni albümünün yayınlanması dışında 2021 için başka planlarınız var mı?
2021 için plan yapmak zor çünkü şu anda üçüncü karantinadayız; ama Andrew Yeates ile bir sürü şarkı yazmaya devam ediyorum… Gerçekten konserler verebilmeyi ve yeni şarkılarımı sizlerle paylaşabilmeyi çok istiyorum!

 

İlgili Makaleler