2022 Oscar Ödül Töreni Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Geçen yıl Nisan ayında gerçekleşen ilk pandemi dönemi Oscar töreninde şahit olduğumuz bir çok tarihi anı daha dün gibi hatırlıyoruz! Peki bu yıl 94’üncüsü gerçekleşen Oscar Ödülleri’nde neler olacak? Bilmeniz gereken her şeyi yazımızda bulabilirsiniz. 

2022 Oscar Ödül Töreni ne zaman gerçekleşecek?
27 Mart akşamı gerçekleşecek tören, Türkiye saatiyle 28 Mart 03:00’te başlayacak.

2022 Oscar Ödül Töreni bu yıl nerede gerçekleşecek? 
Geçen yıl Los Angeles’daki Union Station’da gerçekleşen tören, bu yıl 2002’den beri evi olan Dolby Theatre’a geri dönüyor. 

Tören hangi formatta gerçekleşecek?
2022 Oscar Ödül Töreni’nin tam formatı hala bilinmese de, Akademi’nin duyurusuyla Emmy ödüllü Glenn Weiss’in şovun yönetmenliğini, Will Packer’ın ise şovun yapımcılığını üstlendiğini biliyoruz. 22 Şubat’ta gelen açıklamaya göre, sekiz kategorinin ödülleri 2022 seremonisinin canlı yayını esnasında verilmek yerine törenden sekiz saat önce sahiplerine verilecek. Şovun kreatif ekibi tarafından hazırlanan bir kliple canlı yayına dahil edilerek seyirciye gösterilecek. 

2022 Oscar Ödülleri’ni kim sunacak?
Sunucusuz geçen üç yılın ardından Oscar yapımcıları, 2022 töreninin sunuculu gerçekleşeceğini duyurmuştu. 
Törenin sunan isimler Amy Schumer, Regina Hall ve Wanda Sykes olarak açıklandı.
90 dakikalık kırmızı halı yayınını ise Vanessa Hudgens, Brandon Maxwell ve Terrence J sunacak.

2022 Oscar Ödülleri’ni kimler verecek?
Akademi 2022 Oscar Ödülleri’ni sahipleriyle buluşturacak altı kişiyi Mart ayında açıklamıştı. Bu isimler Lady Gaga, Zoë Kravitz, Kevin Costner, Rosie Perez, Chris Rock, Daniel Kaluuya, Lily James, Jacob Elordi, Rachel Zegler, Lupita Nyong’o, Tracee Ellis Ross, Mila Kunis, Naomi Scott, Uma Thurman, Jennifer Garner, Tiffany Haddish, Bill Murray, Elliot Page, Jake Gyllenhaal, Anthony Hopkins,Venus Williams, Serena Williams ve geçen yıl En İyi Yarımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Yuh-Jung Youn olacak.

2022 Oscar Ödül Töreni’nde kimlerin performansını izleyeceğiz? 
En İyi Özgün Şarkı kategorisinin iki adayı Beyonce ve Billie Eilish, King Richard’dan “Be Alive” ve son Bond filminden “No Time To Die” şarkılarıyla sahne alacak.
Encanto’dan “Dos Oruguitas” ile Sebastián Yatra ve Four Good Days’den “Somehow You Do” ile Reba McEntire tören gecesi performanslarını izleyeceğimiz diğer iki isim olacak. 

2022 Oscar Adayları kimler?
2022 Oscar Ödülleri aday listesini yazımızda bulabilirsiniz
https://www.instyle.com.tr/2022-oscar-odulleri-icin-adaylar-aciklandi-20662

 

 

İlgili Makaleler