2022 Sonbahar/Kış Erkek Moda Haftası Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Moda haftaları, dünyanın hala etkisi altında olduğu pandemi döneminde yaşadığı iptallere, ertelenmelere, yalnızca dijital olarak yayınlanan veya seyircisiz gerçekleşen şovlarına rağmen yavaş yavaş geri dönmeye başlıyor. Bu yıl düzenlenen ilk moda haftası olan 2022 A/W Menswear Fashion Week, Floransa, Milano ve Paris şehirlerinde gerçekleşecek. Moda haftasının Londra ayağı, yaygınlaşan Omicron varyantı ve yükselen vakalar sebebiyle İngiliz Moda Konseyi (British Fashion Council) tarafından geçtiğimiz ay iptal edilmişti.

2022 Sonbahar/Kış Erkek Moda Haftası’nda bizleri neler bekliyor?

Pitti Immagine Uomo 101
11-13 Ocak 2022

Her yıl Floransa’da yapılan ve her sezon farklı bir teması olan Pitti Uomo’nun bu sezonki teması “Yansımalar” (Reflections). Pitti Immagine genel müdürü Agostino Poletto, temaya adını veren yansımaları bir tür kendimizi sorgulama arzusu, ortaya çıkması gerekene dair bir arayış olarak tanımlıyor ve şöyle devam ediyor; “Nihayetinde ‘ayna’, bizim alter egomuz; sayesinde kendimizi, imajımızı ve etrafımızdaki dünyayı inceleyebildiğimiz bir keşif aracı.”
Pitti Uomo’nun pandemiye karşı aldığı sıkı tedbirlere rağmen Omicron varyantının yaygınlaşması nedeniyle başta Bruno Cucinelli ve misafir marka Ann Demeulemeester olmak üzere birçok moda evi fuara katılımını iptal etti.
Katılımcı markaları azalan Pitti Immagine Uomo, planında değişikliğe giderek bu sezon 4 yerine 3 gün gerçekleşti. 

BACKSTAGE_NARENTE_XPITTI9

Milano Erkek Moda Haftası
15 – 17 Ocak 2022

Avrupa’da yaygınlaşmaya devam eden Omicron varyantı nedeniyle Giorgio Armani, Emporio Armani, Gucci, MSGM ve fuarda ilk erkek giyim koleksiyonuyla yer almayı planlayan JW Anderson dahil birçok markanın katılımını iptal ettiği Milano Erkek Moda Haftası, 15-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek. 
Fendi, Prada, Ermenegildo Zegna and Dolce & Gabbana, moda haftasının şovları merakla beklenen moda evlerinden.

Paris Erkek Moda Haftası
18 – 23 Ocak 2022

Paris Menswear Fashion Week, bu sezon 5 günlük programında 46 fiziksel ve 30 dijital etkinliğe ev sahibi yapacak. Rick Owens, Loewe, Issey Miyake, Hermès gibi markaların yanı sıra, geçtiğimiz Kasım ayında hayata veda eden Virgil Abloh’nun son erkek koleksiyonunun sergileneceği Louis Vuitton şovu, Paris Erkek Moda Haftası’nın merakla beklenen defilelerinden. 

Pic: Federation De La Haute Couture ET DE LA Mode

Hazırlayan: İpek Kumtepe
 

İlgili Makaleler