Favori Saç Boyama Tekniği: Ribbon Highlight

Saç stiliniz, kendinizi ifade etmenin en eğlenceli yollarından biri olabilir! Denenmek için bekleyen binlerce farklı saç modelinin yanı sıra farklı saç renkleriyle yeni bir güzellik görünümü elde etmek, stil değişimine giden yolda birçok kişinin ilk tercihi oluyor. Saçınızın tamamını boyatmak yerine, ufak bir renk dokunuşuyla değişiklik isteyenlerin en büyük kurtarıcısı “highlight” uygulaması ise, uzun zamandır ilgi gören “Ribbon Highlight” trendi olarak karşımıza çıkıyor.

Adını kurdeleden alan bu saç boyama tekniği, saçın alt kısmından seçilen bir veya iki tutamının farklı bir renge boyanmasıyla elde ediliyor. Öte yandan parlak ve dikkat çekici tonları, radikal bir değişikliğe gitmeden de saç stiline adapte etmek isteyenler tarafından tercih ediliyor.
Saçların dip kısmına tercih edilen eğlenceli tonlara sahip “Ribbon Highlight”ların, yarı toplu ya da tamamen toplu saç modelleriyle harika birer ikili olduklarını da hatırlatalım.

Bu yeni trendi, 90’lardan hatırladığımız “meç” röflelerin güncellenmiş hali olarak tanımlayan Los Angeles’lı saç tasarımcısı Sunnie Brook, uzun zamandır devam eden bu trendin yükselişini ise şöyle açıklıyor: “Geçtiğimiz yıl, birçok kişi saçları konusunda daha az risk almayı tercih etti. Ribboning ise, yoğun bakım rutini gerektirmemekle beraber, dikkat çekici bir değişiklik elde etme konusunda oldukça başarılı bir yöntem.”

İlgili Makaleler