501®: Her Şeyi Değiştiren Sayı

Levi’s® gelecek sene, eşsiz ve renkli tarihiyle dünyanın en vazgeçilmez stil parçalarından biri olan ikonik 501® jean modelinin 150. Yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Efsanevi 501® klasikleşmiş düğmesi, düz kesimi ve sağ arka cebindeki Red Tab ile bir yandan köklerine bağlı kalırken, diğer yandan güncel moda ve kültür akımlarını takip ederek yenilenmeye devam ediyor. Bu bahar, 90’ların son yıllarından esinlenilerek yaygınlaşan konfor trendinde, Levi’s® 501®’in bu döneme atıfta bulunan kadın jean ve şortları ön plana çıkıyor. Bacak ve kalçaya daha rahat oturan Levi’s® 501®, 90’ların son dönemlerinin havasını, daha dökümlü bir model ile mükemmel bir şekilde yakalıyor.

 

Levi’s®, dünya çapında vazgeçilmez olan bu ikonik modelin 149 senelik geçmişini kutlamak için 501®’in ruhunu mükemmel bir şekilde yansıtan beş vizyoner isimle bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu isimler, her şeyin başlangıcı olan jean modeline saygı niteliğindeki yeni kampanyaya destek oldular. Orijinal 501®, Vintage 501® ve 501® ile 90’ların çok yönlü stilini sergileyen bu kampanyada Euphoria dizisinde ve Jordan Peele’in yönettiği Nope filminde yer alan Barbie Ferreira; oyuncu, model, tasarımcı ve A$AP Mob’un kurucusu A$AP Nast; model ve iş insanı Hailey Bieber; Kore doğumlu, Berlin’li DJ, sanatçı, yapımcı ve kültür ikonu Peggy Gou; ve atlet, İngiliz star, hayırsever ve çocuk hakları savunucusu Marcus Ashford yer alıyor.

  

Kampanya süresince bize eşlik eden, gerçek bir orijinalliğe sahip olan ve yaptıkları her işe benzersiz bir perspektif katan bu beş olağanüstü yeteneği kutluyoruz. Kampanya, tıpkı Orijinal 501®’in  Levi’s® için yaptığı gibi, bu isimlerin kendi yollarını çizerken onları etkileyen anlara dair samimi açıklamalarına yer veriyor. Ayrıca kampanya yüzlerinin, zengin hayat hikayeleri aracılığıyla içlerindeki yaratıcı gücü ve orijinalliği yansıtmak için değişimin vazgeçilmez olduğunu gösteren fotoğrafları da dikkat çekiyor.
 

  

1873 yılının mayıs ayında Levi® Strauss & Co.’ya mavi denim üzerindeki bakır perçinler için resmi olarak patent verildi. Birkaç sene daha ünlü ismini alamayacak olsa da Levi’s® 501® jean modeli bu patent ile resmen doğmuş oldu. 20. Yüzyılın ortalarında dayanıklı bir iş giysisi olarak tasarlanan 501® jean, şimdiye kadar tasarlanmış en ikonik parçalardan biri haline geldi.

 

Gençlik isyanının bir simgesi, gündelik tarzın temel unsuru, kendini en yaratıcı şekilde ifade etmek için boş bir tuval; Orijinal 501® jean, herkes için birçok anlam taşıyor. Daha da önemlisi, 501® jean kıyafetlere bakış açımızı değiştirdi ve tek bir parçanın bir kişinin imza tarzını oluşturabileceğini görmemizi sağladı. Geçen 150 yıl süresince insanlar Levis® 501®’i benimsemenin sayısız yolunu buldular. Zamansızlık adına gerçek bir miras olan 501, trendleri aşarak gerçek ve özgün işçiliğin asla modasının geçmediğini kanıtlıyor.

 

 

 

İlgili Makaleler