Adele Nasıl 22 Kilo Verdi? Sirtüin (Sirtfood) Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Bitter çikolata, şarap ve kahveye izin veren bir diyetten bahsedeceğiz bugün; hazır mısınız? 31 yaşındaki yıldız, bir süredir fit görünmek için çabalıyordu. 2019 yılından itibaren Instagram profilindeki paylaşımlarıyla hedefine ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini fark ettiğimiz Adele’in üç gün önce yayınlanan fotoğrafı oldukça ses getirdi. 22 kilo veren ve yeni görünümüyle göz kamaştıran Adele’in fotoğrafı yayıldıkça elbette herkesin aklında tek bir soru oluştu: Nasıl kilo verdi?
Diyet ve sporu hayatında paralel götürmeye çalışan Adele, spor konusunda aslında çok da iyi bir öğrenci değilmiş bu yüzden diyeti ana program olarak kullanarak sporu yardımcı oyuncu yerine tercih etmiş.

Sirtüin Diyeti Nedir?
Yalnızca Adele’in değil, Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın kız kardeşi Pippa’nın da uyguladığı bu yöntem aslında beslenme rutininize yeni bir soluk getirmekten ibaret. Üstelik yeni keşfedilen bir yöntem de değil. Bazı özellikleriyle protein bazlı beslenmeye (protein diyeti) benzeyen sirtüin diyetini 2016 yılında İngiliz beslenme uzmanları Aidan Goggins ve Glen Matten aynı isimli yemek kitaplarını çıkardıklarında duymuştuk.
Sirtüin diyeti temel olarak bitki bazlı proteinlerle vücudunuzdaki sirtüin oranında artış sağlayarak zayıflamanızı sağlıyor. Fakat aşırı yükselmiş sirtüin seviyesi sizin için risk teşkil ediyor; kan basıncında yükselme, metabolizmada bozukluk ve bağışıklık sisteminizin zayıflaması potansiyel riskler arasında. Bu yüzden önce doktorunuza danışmanızı öneriyoruz. Ayrıca yetkililer sirtüin diyetinin herkeste Adele’de olduğu gibi sonuçlar yaratacağının garantisini maalesef veremiyor.

Sirtüin Diyetindeyken Neler Yiyebilirsiniz?
Program sirtüin bakımından zengin besinlerin tüketilmesini temel alıyor. Fakat diyetin ilk üç günü oldukça sıkı: ilk üç gün boyunca tek bir öğünde sadece 1.000 kalori tüketmeli ve günde iki kez green juice içmelisiniz. İlk haftanın kalan dört gününde, günde iki öğün haline toplam 1.500 kalorilik öğünlerinizi yiyebilirsiniz.

Hangi Besinler Sitrüit Açısından Zengindir?
Sitrüit diyetindeyken kara lahana, çilek, soğan, maydanoz, yabanmersini, karabuğday, matcha, yeşil çay, kahve, kırmızı şarap, zerdeçal, %85 kakao bitter çikolata, ceviz gibi besinleri tüketebilirsiniz.  

İlgili Makaleler