Air France, Yeni Menülerini Tanıttı

Her adımıyla Fransız zarafetini gökyüzüne taşımaya devam eden Air France’ın Kasım 2021- Şubat 2022 dönemi uzun menzilli uçuş menüleri Michelin yıldızlı şefler Régis Marcon ve Mathieu Viannay imzalarını taşıyor. Business Class ve La Première yolcuları için özenle hazırlanan menüde vejetaryen yemeklerden kırmızı ve beyaz et çeşitlerinden deniz ürünlerine kadar geniş bir lezzet yelpazesi sunuluyor. Dünya çapındaki Fransız yemeklerini Air France yolcularına özel bir deneyime dönüştüren şefler, gökyüzünde Fransız esintilerini yaşatmayı hedefliyor. Bu olağanüstü yaratıcı tabaklar ile Air France, Fransız ‘fine dining’ i dünya çapında tanıtmaya devam ediyor.
 
La Première Kabininde 3 Yıldızlı Gastronomi Resitali
 
Üç Michelin yıldızlı şef Régis Marcon, Air France’ın first class segmenti olan La Première kabininin ayrıcalıklı yolcuları için yeni altı özel lezzet hazırladı. Servair Culinary Studio’nun başkanlığını yürüten Şef Marcon, ekibinde bulunan uzmanların eşliğinde sezonun en taze ürünlerini kaynağından alarak tabaklara taşıyor. İşte o eşsiz menü:
 
 

  • Frenk Soğanı Kremalı Sebzeli Lazanya
  • Ada Çayı Soslu Kızarmış İncik ve Porcini Mantarlı Patates Graten
  • Kırmızı Şaraplı Dana Bonfile, Patates Sote ve Morel Kek
  • Istakoz Soslu Turna Balığı ve Karides, Tarhun ile Sotelenmiş Girolle Mantarı ve Ispanak
  • Karışık Deniz Tarağı, Trüf Mantarlı Karides, Jus Tekniğinde Julien Sebze
  • Kayısı Soslu Kızarmış Güvercin, Limonlu Bulgur, Mantar ve Bal Kabağı.

 
Business Class’ta ‘Fine Dining’ Deneyimi
 
İlk kez Air France menüsüne ismini yazdıran iki Michelin yıldızlı şef Mathieu Viannay, tüm bilgi birikimini ve yeteneğini tabaklarına yansıttı. Her damak tadına hitap edebilecek zengin bir menü hazırlayan Viannay ile Business Class yolculukları artık daha da lezzetli:
 
 

  • Penne Makarna, Ispanaklı Rokalı Graten, Kerevizli Ricotta Kreması
  • Risotto Verde, Sebzeli Bolonez Makarna
  • Dana Bonfile, Macaire Patates, Közlenmiş Pancar ve Füme Et Suyu
  • Morel Mantarlı Tavuk Filetosu, Kavuzlu Buğday ve Bal Kabağı Risotto
  • Sebzeli, Taggiasca Zeytinli Poşe Morina Balığı
  • Suda Levrek Filetosu, Armonika Sosu, Sarı Havuç ve Otlu İrmik
  • Tatlı Baharatlı Kızarmış Dana İncik, Bezelye İçi Püresi, Sultaniye Bezelyesi
  • Kahvede Kızarmış Beç Tavuğu Eşliğinde Kereviz Reçeli ve Sonbahar Sebzeleri

 
 
 
Şef Régis Marcon Kimdir?
İki yılda bir düzenlenen dünyanın en prestijli yemek yarışmalarından Bocuse d’Or ile 1995’te zirveye ulaşan üç Michelin yıldızlı Şef Macron, eşsiz Fransız yemeklerine kendi hayat hikayelerini katmayı başarıyor. Kendine has stili ile mutfağından çıkan lezzetler tamamen kişiliğini temsil ediyor. 1979 yılında ailesi tarafından işletilen otel restoranını devraldıktan sonra Saint-Bonnet-le-Froid’ten hiç ayrılmayan Régis Marcon, özellikle mantar, yeşil mercimek gibi yöresel ürünleri öne çıkarttığı modern yemekleriyle zamanının en büyük şeflerinden biri olmayı başardı.
 
 
Mathieu Viannay Kimdir?
Hassas tatları yerel ürünlerle birleştiren, gurme damaklara hitap eden iki Michelin yıldızlı şef Viannay, 2004 yılında aldığı “Meilleur Ouvrier de France” ödülüyle kendini gösterdi. Geleneksel tariflere yaptığı yenilikçi dokunuşlarla yeniden anlam kazandıran kazan ünlü şef, Eugenie Brazier’in 100 yıllık kült restoranı “la Mere Brazier”i devralmasıyla yepyeni bir sayfa daha açtı. Japonya’daki Portopia Oteli’nde bulunan “Trente et Un” restoranının menüsüne de imzasını atan Mahhieu Vinnay, Fransız dokunuşunu Japonya’da hissettirdi. Ayrıca Paris’teki Samaritaine mağazasının 12 catering noktasını da kontrol ederek etkisini her zaman farklı noktalarda göstermeyi seven şef, şimdi de Air France yolcularına lezzetlerini sunuyor.
 
 
Servair Culinary Studio Nedir?
Dünyanın her yerindeki uçak yolcularına sıra dışı ikramlar sunmak üzere 2009 yılında Régis Marcon tarafından kurulan Servair Culinary Studio, Michelin yıldızlı şeflerden yemek uzmanlarına kadar birçok önemli ismi bir araya getiriyor. Gökyüzünün en lezzetli ikramlarını sunma misyonuyla yola çıkan ekip, Air France’ın Fransa ve Afrika’daki uçuş içi catering hizmetine de rehberlik ediyor.

İlgili Makaleler