Alaçatı’da Taze ve Yalın Bir Lezzet Deneyimi: Kuyu Alaçatı

Yaz kış fark etmeden ara vermek istediğimizde Ege’de Alaçatı vazgeçilmezlerimizden. Alaçatı deneyimi şimdi çok daha lezzetli. 3 Temmuz Cuma günü kapılarını açan restoran & bar Kuyu Alaçatı, taze ve yalın bir lezzet deneyimi sunuyor.

 

Kuyu’nun Ege malzemeleri ile oluşturduğu menüsü odun ızgarası ile lezzet buluyor. Alaçatı pazarından taptaze otlar, bölgenin masmavi sularından deniz ürünleri ve yerel mevsim sebzeleri ile hazırlanan zeytinyağlılar, İzmir’in boyozu ve kumru ekmeğinin eşlik ettiği paylaşımlık sıcak lezzetler, odun ızgarasından çıkan ana yemekler ve bu deneyimi tatlı ve ferah lezzetler ile sonlandıran özgün bir menü yer alıyor.

 

Saat 18:00 – 01.00 saatleri arasında her gün hizmet veren Kuyu, lezzetlerini odun ızgarasında pişiren Alaçatı’nın tek restoranı.

 

Kuyu’nun menüsünden böğürtlen ile farklılaşan mevsim cacığı, avokado ile lezzetine lezzet katan Bozburun mavi kuyruk karides, vişne çektirmeli isli köz patlıcan, isli soğan salatalı tava ciğer, boyoz üzeri kokoreç, odun ızgarasından dana kaburga tandır ve lorlu vişne soslu Panna Cotta lezzetlerden sadece birkaçı. Taze & yalın bu lezzetlere Ege üzümleri ile butik üreticilerin ürünlerinden oluşan geniş bir şarap kavı da eşlik ediyor.

 

Kuyu’nun Alaçatı’nın hafifliğini yansıtan iç mimarisindeki yapıda yer alan bölge taşları, bakır ve yeşil detayları uzun ve kalabalık masalardaki lezzetlerin paylaşımı ile bir araya gelince keyfe dönüşüyor. Kuyu’daki lezzet deneyimine son vermek istemeyenler için ise müzik eşliğinde bardan artizan kokteyller ile gece devam ediyor.
Kuyu Alaçatı’da Cuma ve Cumartesi akşamları DJ performansının da eşlik edeceği lezzet deneyimi için 0530 387 67 22 telefon numarasından rezervasyon yaptırmanız gerekli. Kuyu ile ilgili daha fazla bilgi için Instagram hesabı
@kuyu_alacati hesabını takip edebilirsiniz. #alaçatıkuyu
 

İlgili Makaleler