Altı Adımda Kusursuz Evlilik

  • Kirli Çamaşırları Kirli Sepetinde Tutun 

Hem gerçek hem de mecaz anlamda. Eğer bir konuda farklı fikirlere sahipseniz her şeyden önce bunun çok normal olduğunu unutmayın, ikinizden başka kişilerin de olduğu ortamlarda öfkenize hakim olamayacağınızı fark ettiğiniz anlarda derin bir nefes alın ve konuşmadan önce iki kez düşünün. “Haklısın,” demek çok zor değil, baş başa değilseniz konuyu partnerinize hak verdiğinizi belirterek kapatın ve baş başa kalana kadar geçen süre zarfında kendinizi doldurmayın. Uygun fırsatı yakaladığınızda baş başa sorununuzu konuşabilirsiniz. 

  • Boşanmaya Giden Yolun Taşları “Hayır”larla Döşeli

İki insan gayet iyi anlaştığı halde evliliklerini mahvedebilir, nasıl mı? Tamamen farklı hayatlar yaşayarak. 
“Sen git ben gelmeyeceğim.”
“Bu akşam da hiç çıkasım yok.”
“Sen keyfine bak.
Birlikte bir şeyler yapmaktansa tek başınıza o koltukta oturmayı tercih edeceğiniz günler elbette olacak. Olmalı da. Sizin de kendinizle baş başa geçireceğiniz o zamana ihtiyacınız var ancak bunun sıklığı ne kadar artarsa paylaştığınız şeyler de ters orantılı olarak azalır, kaçınılmaz sona doğru yol alırsınız. 

  • Birlikte Yaşamak ve Evli Olmak Aynı Şey (Değildir)

Eğer partnerinizle bir süredir birlikte yaşıyorsanız evlilik size çok büyük bir değişiklik gibi gelmeyebilir fakat değişiklik, değişikliktir. Eş sıfatını aldığınızda kafanızdaki sorular bir anda daha “hayat planlaması” temalı hale gelecek. Bu da sizin üstünüzde kimi zaman baskı oluşturacak. Maalesef evlilik bazen hiç ama hiç romantik olmayabilir. Her şey biraz daha resmi ve çizgiler daha keskin hale gelebilir. Heyecan dolu ilişkinizin yoluna taş koymamak için “date night” kavramını evlilik hayatınıza dahil edin. 

  • Finansal Konularınız Sizi İlgilendirir

Aynı şekilde, eşininizin finansal planlaması da onu. Ortak bütçe konusunda ne düşünüyorsunuz bilemiyoruz ama bizce bütçelerinizi kesinlikle bireysel olarak yapmalısınız. 
Ortak bir banka hesabı paylaşmak ve günlük harcamalarınızı oradan karşılamak iyi bir fikir olmayabilir. Elbette bu noktada ortak birikim hesabınızdan bahsetmiyoruz.

  • Sevgi Gösterisi Tek Tip Değildir 

Dünyadaki herkesin farklı sevgi diline sahip olduğunu unutmayın. Partneriniz size her gün hayatının aşkı olduğunuzu söylemiyor olabilir, bu onu romantik olmayan ve sizi önemsemeyen birisi haline getirmez. Karşınızdaki kişinin sevgi dilini keşfetmeyi unutmayın. 

  • Eğer Hazır Hissetmiyorsanız, Evlenmeyin

Herkes evlenebilir ancak evlenmek bir başarı göstergesi değildir, konu sizin hayatınız. Eğer şüpheleriniz ve endişeleriniz varsa, görkemli bir düğün bunları çözmeyecek. 

İlgili Makaleler