Altı Aşamada Anti-Aging Saç Bakımı

Proteinden oluşan saç yapısının çapı yaş ilerledikçe küçülür. Böylece eskiden kalın yapıya sahip olan saç teli incelir. İncelen saç teli de dışarıdan gelen etkilere karşı daha savunmasız hâle gelir. Yaş ilerledikçe saçımızda fiziki ve kimyasal değişimler meydana gelir. Yaşlanan saç daha ince, güçsüz ve kolayca kırılmaya müsait bir hâl  alır. Bu nedenle saça uygulayacağınız bakım önceki uygulamalardan farklı olmalıdır. Yaşlanan saçınıza ve saç derinize özel ürünlerle bakım yaparak olduğundan daha parlak ve genç görünümlü saçlara sahip olabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

  •   Daha Az Yıkayın

 Saçınızı iki günde bir yıkayarak, saç derisinin doğal yağı olan sebumu üretmesine izin verin.

              

  • Yumuşatıcı Bakım Yapın

Silikon ve antioksidan içeren, saçı yumuşatan özellikte bakım ürünlerini tercih ederek kuru ve yıpranmış saçlarınıza bakım yapabilirsiniz.

The Body Shop Fuji Green Tea Cleansing Hair Scrub
Yeşil çay, nane, tuz kristalleri gibi özler içeren, saç derisini toz, duman, ter ve ürün kalıntıları gibi yabancı maddelerden arındıran,organik bal içeriği sayesinde ise saça nem sağlayan bu ürün ile saçınızın yumuşaklığını arttırabilirsiniz.
                

  • Yenileyin

Saçınızı havlu ile kurutup, canlandırıcı serumu ya da bakım ürününü saç derisine masaj şeklinde uygulayarak tüm saç tellerine yayabilirsiniz. Böylece saçınız daha parlak görünecektir.

Phyto Phytodensium Age Defying Serum
Saçlarınızı canlandırmak için, ceviz özlü içeriği ile saç yaşlanması ile mücadele eden bu ürünü kullabilirsiniz.

            
 

  • Güçlendirin

​Antioksidan özelliği olan bir bakım ürünü kullanarak saçlarınızın daha kalın ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.

Vichy Dercos Densi – Solutions Şampuan
Formülümnde yer alan E vitamini ve filloxane sayesinde saçınıza anında hacim katmanızı sağlayan bu ürünü saç tellerinizi güçlendirmek ve kalınlaştırmak için kullanabilirsiniz.

          

  • Esneklik Kazandırın

Saçınızı çevresel yıpratıcı etkilere karşı korumak için dayanıklılığını arttırabilirsiniz.

Klorane Anti- Aging Hair Conditioner
Zeytin ekstreli anti- aging özelliğine sahip durulanabilen bu bakım kremi, hafif ve kolayca emilen formülü ile saçınızı canlandırmanıza ve esneklik kazandırmanıza yardımcı olur.

          

  • Yıpratıcı Etkilere Karşı Bakım Yapın

Saçın nemsizliğe bağlı problemlerini gidererek, dış etkenlere karşı dayanma gücünü arttırabilirsiniz.

Kérastase Resistance Age Recharge
Yaşlanma karşıtı ve enerji verici bu maske ile saçınıza içten bakım yaparak pürüzsüz bir görünüm almasını sağlayabilirsiniz.

            

Hazırlayan:  Gizem Aysel

İlgili Makaleler