Apple CEO’su Tim Cook Anlattı

2011’den beri Apple CEO’su olarak hayatına devam eden Tim Cook, verdiği bir röportajda Apple hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Apple Watch, İPhone, İPad gibi birbirinden çok modele sahip olan Apple ürünleri hayatımızın neredeyse her anında bize tanıklık ediyor. Erişilebilirlik, eğitim ve daha da önemlisi mahremiyet gibi hayatımızı büyük ölçüde etkileyen konuların her anında bize tanıklık eden Apple ürünleri ile ilgili düşüncelerini ve hayatını Tim Cook anlattı.

Yürüyüş yaparken kendini bazen önemsiz hissettiğini söyleyen Tim Cook, “Bence kendimizi önemsiz hissetmek hepimiz için iyidir, bu durumu çok rahatlatıcı ve zihni temizlemenin tek yolu olduğunu düşünüyorum.” dedi. Beynini sakinleştirmenin yolu olarak ‘Dini egzersiz yapıyorum.’ cümlesini kullanan Tim Cook teknolojiyle ilgilerini düşüncelerini de paylaştı.

“Teknolojinin iyi ya da kötü olmadığını anlamamız gerek. Dengeyi şöyle anlatabilirim, en sağlıklı yiyecekleri yiyebilirsiniz ancak çok fazla yerseniz kötü bir sonucu olur. Teknolojide de aynı durum geçerli. Ayrıca şunu unutmamalı; teknoloji size hizmet etmeli, siz teknolojiye değil. Bu gibi sebeplerden dolayı Apple modellerinde odak ve ekran süresi gibi ayarları koyduk.”Çocukluğunu kırsal bir yerde geçiren ve internetle geç yaşta tanışan Tim Cook, kendisine benzer daha çok arkadaş edinebilmek için küçük yaşta internetle tanışmayı istediğini söyledi.

Son olarak tüm Apple ürünlerine verdiğimiz izinlerden dolayı rahatsızlığını sene içinde bir konuşmada “Tüm bunların sonucunda artık müşteri değil ürünsünüz.” cümlesiyle açıklayan Cook, elektronik eşyalarımızla aramıza biraz duvar örmemizin iyi olacağının sinyallerini verdi. 

İlgili Makaleler