Apple Music’in Tanınmış İsimler Tarafından Hazırlanan Özel Listeleri

Türkiye’nin tanınmış isimleri tarafından hazırlanmış özel listeleri kullanıcılarla buluşturan Apple Music’te listeler sürekli güncelleniyor ve kullanıcılar sevilen sanatçıların seçimleriyle buluşmaya devam ediyor.
 

  

Bartu Küçükçağlayan : Kurtulamadığım Parçalar

Büyük Ev Ablukada grubuyla, Türkiye’de alternatif müziğin çehresini değiştiren isimlerden biri olan Bartu Küçükçağlayan, zihninde ve kalbinde iz bırakan parçalar eşliğinde zamanda bir yolculuğa çıkıyor. Şarkıları içinden geldiği şekilde seçen ve sıralayan müzisyen, dans kayıtlarından rock, punk ve hip-hop’a uzanırken kalbe dokunan baladları da ıskalamıyor. 90’larda hazırladığı karışık kasetlerden ilham alan müzisyenin müziğe kişisel bakışını müthiş sürprizlerle yansıtan bu seçki, onun yaşamına yön veren anıların izlerini de taşıyor.
 
Nilay Örnek  : Klasikler Olmadan Asla
Son yıllarda podcast serisiyle büyük beğeni kazanan gazeteci ve yazar Nilay Örnek, unutulmaz yolculuklara eşlik edecek bu coşkulu seçkide, yeni keşiflerden hafızalara kazınan klasiklere uzanıyor. Bu listeyi oluştururken DJ’lik yaptığı yıllara geri dönen Örnek, müthiş anıları hatırlatan yerli ve yabancı şarkılarla, dinlerken dans etme isteği uyandıran dinamik ve eğlenceli dakikalar vadediyor.
 
Yekta Kopan : Şimdiki Zaman
Yazar, sunucu ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan, Türkiye’nin çeşitliliğinden beslenen seçimleriyle bu sene için yenilediği listesiye bizlere müzik şöleni yaşatmaya devam ediyor: “Bu listede minimal müzik de var, türküler de… Dertli bir mektup da var, çılgın bir aşk da… Hızlı bir dans şarkısından odanın karanlığına davet eden bir yalnızlık şarkısına, Türkiye’de üretilen şarkılardan bir yolculuk. Bu liste, Türkiye’de son yıllarda üretilen müziğin güçlü ve çeşitli yapısını paylaşmak için hazırlandı. Herkese iyi dinlemeler. Elbette bu liste, son yılların zengin üretimini tümüyle kucaklamıyor. Ama unutmayalım, müzik güçlenir – listeler yenilenir. Kısacası, güncellemeleri takip etmeyi unutmayın.”
 
Barış Akpolat : Benim Müziğim
Gazeteci, radyocu ve yazar Barış Akpolat, Türkiye’den ve dünyadan yeni üretimlerle birlikte türe yön vermiş klasiklerden hazırladığı hip-hop seçkisini bu sene bizler için yeniledi. Dünyada her ülke, her şehir ve her mahallede bir başka hip-hop türü doğabiliyor. Japonya’dan İngiltere’ye, Amerika’nın her köşesinden Türkiye’nin her mahallesine kadar genç bir skalada hip-hop’u keşfetmeye çalışan yazar, bu listede spor yaparken, yazı yazarken konsantre olmasını sağlayan müzikleri paylaşıyor. Üstüne üstlük sadece hip-hop değil, türe etkisi çok büyük olan funk, soul, R&B ve hatta caza da yer veriyor.
 

İlgili Makaleler