Argos in Cappadocia ile Beklentilerin Ötesinde Bir Kapadokya Deneyimi

Argos in Cappadocia, volkanik tüflerin yarattığı kusursuz coğrafyası ve doğanın eşsiz güzelliklerine sahip Kapadokya’yı deneyimlemek için konuklarını güvenilir, korunaklı ve büyülü bir yolculuğa davet ediyor!

Dünyanın en ilginç ve en güzel doğal güzelliklerine sahip Kapadokya’nın en yüksek yerleşimlerinden Uçhisar’da konumlanan Argos in Cappadocia, Güvercinlik Vadisi ve Erciyes Dağı’na bakan manzarasıyla kış tatili için kusursuz bir destinasyon.

İçinden köy geçen otel olarak anılan ve Kapadokya’nın gelişiminde önemli bir model oluşturan Argos in Cappadocia, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir kırsal dönüşüm projesi olarak 1996 yılında başlayan restorasyon çalışmalarıyla hayata geçtiği ilk günden beri Kapadokya’nın en özgün dönüşüm projelerinden biri olarak hafızalara kazınmayı başarmış. Eski zamanlarda keşişlerin ve rahiplerin barındığı 2000 yıllık bir manastır yerleşkesi olan, bir zamanlar İpek Yolu üzerinde deve kervanlarının konakladığı bir kervansaray olarak kullanılan ve sonrasında beziryağının üretildiği bir mekân haline gelen tarihi yapı Bezirhane, muhteşem akustiği ve iki dev kubbesiyle toplantı, davet ve düğünlerin yanı sıra konser ve performanslara ev sahipliği yapıyor.

Bugün birçok kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapan Müze Salon, antik köyde devam eden restorasyon çalışmaları esnasında ortaya çıkarılmış. Şimdilerde ise zemininde yüzyıllara dayalı ve toprak altında kalmış olması nedeniyle çok iyi korunmuş tarihi Bezirhane’nin değirmen yataklarını ve katır kanallarını sergiliyor. Türkiye’nin en etkileyici etkinlik mekanlarından bir diğeri ise Şapel. Argos in Cappadocia’nın hayata döndürdüğü bu tarihi mekan, binlerce yıl önce keşişleri barındıran bir ibadethane iken, zaman içinde yerel halk tarafından farklı amaçlarla kullanılmış.

Köyün Güvercinlik Vadisi’ne bakan yamacına kademeler halinde yayılan konaklardan oluşan Argos in Cappadocia, kendine ait terası, bahçe ya da avlusu bulunan 51 farklı odasıyla konuklarına güvenilir bir ortam sunuyor. Havuz ve jakuzi bulunan odalarıyla misafirlerine farklı bir deneyim yaşatmayı amaçlayan Argos in Cappadocia’nın atmosferi, benzersiz peyzajı ile incelikli iç dekorasyonunun kusursuz birleşiminden oluşuyor.

Romantik ve keyifli bir kış tatili geçirmek isteyenlerdenseniz Argos in Cappadocia, ince düşünülmüş birçok etkinlik ile Kapadokya deneyiminizi kusursuzlaştırmak konusunda oldukça iddialı. Kapadokya içinde Kapadokya otel turuna katılabilir, karda doğa yürüyüşlerine çıkabilir, Kapadokya’nın gizemli vadilerini keşfedebilir, Anadolu mutfağı tarihleri ile tanışacağınız yemek atölyelerine katılabilir, Güvercinlik Vadisi ve Erciyes manzarasına karşı sadece size özel bir havuz deneyimi yaşayabilir, size özel bir köşede kış pikniğini veya damak ziyafeti ile birlikte zamanın tadını çıkartmak için kış köşesini deneyimleyebilir, şömineli odanızda şömine menüsü ile günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Kapadokya’nın huzurunu, dinginliğini ve keyfini yaşayacağınız holistik masaj deneyimin sonrasında kendinizi Seki Lounge’da otelin üzümlerinden yapılmış ödüllü şaraplar ile ödüllendirebilir, dünyanın en büyük ve en eski manastır yerleşkesi Kapadokya’nın kalbinde, Türkiye’deki en büyük doğal yer altı mahzenlerinden biri olan Seki Mahzen’de tarihe şahit olabilirsiniz.  

İlgili Makaleler