Arka Sokaklar’ın Komiser Cemal’i Yiğitcan Ergin ile Röportaj

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🔹

Yiğitcan Ergin (@yigitcanergin)'in paylaştığı bir gönderi ()

Şimdilerde Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden Arka Sokaklar’da Komiser Cemal rolünde izlediğimiz Yiğitcan, hayatta ne istediğini bilen ve bunun için emek veren insanlardan.
 

  • Oyunculuğa nasıl başladınız?

Öğrencilik hayatım boyunca amatör de olsa sahnede olmaktan, bir şeyler yaratmaktan ve bunun oluşturduğu heyecanla yaşamaktan keyif aldım. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni kazanıp okula gittiğim ilk gün yanlış tercih yaptığımı, hayatımın geri kalanını bu şekilde geçirmek istemediğimi fark ettim. Hayatımı bambaşka bir yöne çevirerek oyunculuk eğitimleri almaya başladım. İyi ki de öyle yapmışım.
 

  • Komiser Cemal rolüne nasıl hazırlandınız?

Polislik çok zor bir meslek. Ben Cemal için çalışırken polisliğin tekniğinden daha ziyade duygusuna konsantre oldum. Tabiri caizse kelle koltukta yaşayan bu insanların nasıl aşık olduklarına, nasıl normal kaldıklarına ya da kalamadıklarına, nasıl başka insanların canını kendi canlarından öne koyduklarına odaklandım. Bu soruların cevaplarını bulduğunuzda işin zor kısmı bitmiş oluyor. Onun dışında tabii ki teknik olarak profesyonel bir ekipten eğitim de aldım.
 

  • Ela ile dizide partnersiniz, çekimde de aranız çok iyiydi. Sette de iyi anlaşıyor musunuz?

Ela’yla gerçekten çok iyi anlaşıyoruz ve beraber çok eğleniyoruz. Onun enerjisi sadece bana değil tüm sete yansıyor. Birlikte çok fazla vakit geçiriyoruz, enerjisi hepimiz için büyük şans.
 

  • Çekimde set günleri nedeniyle düzenli program yapamadığınızı konuştuk. Kişisel zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz?

 Spor yapmayı ve dinlenmeyi tercih ediyorum. Vizyonda güzel bir film varsa kaçırmıyorum. Çok samimi, güzel bir arkadaş grubum var, onlarla bol bol vakit geçiriyorum.
 

  • Sporla aranız çok iyi, dolu dolu bir geçmişiniz var…

Kendimi bildim bileli spor yapıyorum. Basketbola başladığımda dokuz yaşındaydım, yedi yıl Efes Pilsen’de oynadım ve o zamandan beri sporu hiç bırakmadım. Amatör olarak Thai box yaptım, şimdi de crossfit yapıyorum.

  • Sıkı bir Galatasaray taraftarısınız aynı zamanda. Futbol da oynar mısınız yoksa sadece izleyici misiniz?

Galatasaray çocukluğumdan beri bu hayattaki en büyük tutkularımın başında geliyor. Basketbol oynadığım dönem Galatasaray’da antrenmanlara çıkma fırsatı da buldum ama devam edemedim. Futbolla aram çok iyi ama söz konusu oynamaksa basketbol tercihim olur.
 

  • Kariyerinizi nasıl şekillendirmeyi düşünüyorsunuz?

Son dönemde kendime kazandırmaya çalıştığım en önemli özellik hedef değil, yol odaklı hareket edebilmek. Oyunculuk adına çok güzel bir yoldayım. Anbean bunun tadını çıkartmak ve kendimi geliştirmek istiyorum.

​Röportaj: Eylül Solakoğlu 
Styling: Nazlı Kayran 
​Fotoğraflar: Erman İştahlı

İlgili Makaleler