Atasun Optik’ten ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı’ Projesine Destek

Atasun Optik, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratma hedefiyle, Sabancı Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı’ projesine katıldı.

Sektörünün öncülerinden olan Atasun Optik, ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı’ (Business Against Domestic Violance – BADV) projesine katıldı. Proje kapsamında “Atasun Optik Kadınlarıyla Güçlü” sloganıyla yola çıkarak, fiziksel ve ruhsal şiddeti önleyebilmek adına tüm çalışanlarını bilgilendirmek ve yol göstermek amacıyla ‘Şiddet ve İstismara Yönelik İş Yeri Rehberi’ hazırladı.
 

“Şiddetin her türüne karşıyız”

Aile içi şiddetin iş yaşamını etkileyen önemli boyutları olduğuna ve bu toplumsal soruna çözüm bulmak için şirketlerin katkıda bulunmaları gerektiğine dikkat çeken Atasun Optik CEO’su Nihat Aydın, “Atasun Optik olarak şiddetin her türüne karşıyız. Bu anlayıştan hareketle, ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı’ projesinde yer aldık. Proje kapsamında destek ofis ve mağaza çalışanlarımız, “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle İlgili İşyeri Politikaları Geliştirme ve Uygulama Rehberi” eğitimi aldı. Bu eğitimin ardından şirketimize özel hazırladığımız rehberle, tüm Atasun Optik çalışanlarının şiddet ve türleri hakkında daha fazla bilinçlenmesini hedefledik. Aynı zamanda eşitlikçi, adil, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmak konusundaki niyetimizi de bir kez daha ortaya koyduk. Şiddeti önlemek için elimizden geleni yapmaya, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularında çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler