Bakım Tüyoları: Hazal Benli

SABAH RİTÜELİ
Uyanır uyanmaz ilk işim yüzümü yıkamak oluyor. Kuru bir cilt yapısına sahip olduğum için nemlendirici özelliği de olan yüz temizleme jellerini tercih ediyorum. Ardından Bepanthol’un cilt bakım kremiyle yüzüme üç dakika kadar dairesel hareketlerle masaj yaparak ürünü yedirip cildimi nemlendiriyorum.

BESLENME ALIŞKANLIKLARI
Protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Karbonhidratı mümkün olduğu kadar azaltmaya çalışıyorum ve günde en az iki, en fazla üç litre su tüketmeye özen gösteriyorum.

MAKYAJ TÜYOLARI
Günlük hayatta pek makyaj yapan birisi değilim. Yaptığım zamanlarda ise doğal olmasına çok dikkat ediyorum. Fondöten kullanmam. Göz altı kapatıcısı olarak Mac Studio Fix 24 Hours Smooth concealer’ı seviyorum. Makyajımı genellikle maskara ile tamamlarım, ruj bile sürmem. Toprak tonlarını kendime yakıştırıyorum.

SPOR RUTİNİ
Erken saatte set olduğu günler haricinde, sabahları köpeğimle en az bir saatlik yürüyüş yapıyoruz. Onun dışında da evde, gün aşırı 40 dakika kadar eliptik bisiklet kullanıyorum.

GECE RİTÜELİ
Yüzümde makyaj olmasa bile gece uyumadan önce yüzümü Foreo Luna yüz temizleme cihazının yardımıyla mutlaka temizliyorum. Sonrasında cildimi yatıştırmak için tampon hareketlerle tonik uygulayıp New Essentials’ın Ultra Glow ve Collagen serumlarını karıştırarak sürüyorum.

KAÇIŞ NOKTALARI
En çok doğaya ihtiyaç duyuyorum. Yürüyüş yapmak bana kendimi iyi hissettiriyor. Şehir içinde yaşadığım için Caddebostan sahiline gidiyorum, en yakınımdaki kaçış noktası orası. Kulaklığımı takıp uzun bir yürüyüş yapıp ardından çimlere uzanıyorum. Toprağa dokunmak, denizin kokusunu hissetmek ve onu seyretmek çocukluğumdan beri hep iyi gelmiştir bana. Ankara da kaçış noktalarımdan biri. Ailem orada yaşıyor. Onların yanına sık sık giderim. Eğer gerçekten dinlenmeye ve yalnız kalmaya ihtiyacım varsa Datça’ya gitmeyi tercih ediyorum. 

RÖPORTAJ SELİN ÇATAY ERKMEN 

İlgili Makaleler