“Barış Ruhu” Dijital NFT Sergisi 
İstanbulspor Sponsorluğunda Root Karaköy’de

Karaköy’de bulunan Root Karaköy, “Sanat-Kültür-Toplum” mottosuyla çıktığı kültür sanat yolculuğuna, “Barış Ruhu Volume II” isimli NFT dijital sergisiyle devam ediyor. İstanbulspor’un sponsorluğunda gerçekleştirilecek sergi,
Root Karaköy’de görülebilir. Serginin İstanbul’dan sonraki durakları ise Bali, New York ve Los Angeles olacak.

Dünya çapında mural sanatçısı Pesimo’nun kadınlara ve kadınların gücünün kutlandığı bir gerçekliğe armağan ettiği “Barış Ruhu” hareketinin devamı olan serginin küratörlüğünü Pınar Goodstone yapıyor. Tüm disiplinlerden ve farklı ülkelerden 8 sanatçının NFT tescilli eserlerinin bulunduğu serginin gelirinin bir kısmı Umut Vakfı’na bağışlanacak. Serginin sponsoru, dünyanın kültür sanat başkentlerinden İstanbul’un adını taşıyan tek kulüp olan İstanbulspor. Sporun ve sanatın toplumları dönüştürücü ve geliştirici gücü nedeniyle İstanbulspor, tarihi misyonu ve kültürü gereği sadece bir spor kulübü olarak değil toplumsal hayatın içinde de varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Sergide yer alan sanatçılar, Nancy Jo Ward (California), Eda Zamanpur (İstanbul), “Ayna” Anıl Taşezen (İstanbul), Nelten Wolde (Melbourne), Elen Deliss (Moskova), Bradford Graves (New York), H. Spencer Young (New York), Tinuade Oyelowo (New York).

“Dünyanın barışa ihtiyacı var ve kadınlar bu değişimin katalizörü olabilir.”

18 Eylül’e kadar Karaköy’ün kültür sanat mekanlarından Root Otel’de görülebilecek serginin küratörü Pınar Goodstone, “Çok çalkantılı bir çağda yaşıyoruz. Barış ve adaletin yeri tartışılır. Bir zamanlar kesin, güvenli ve normal olduğunu düşündüğümüz her şeyi sorgulamak zorunda bırakılıyoruz. Dünyanın barışa ihtiyacı var ve kadınlar bu değişimin katalizörü olabilir. Kadınların daha aktif rollere sahip olduğu yönetimlerin barış süreçlerini destekleyeceğine kuvvetle inanıyoruz. Barışı nasıl tezahür ettireceğimizi soruyoruz. Sanatçılar geleceği görüp, bize neyin mümkün olduğuna dair fikir veriyor ve henüz gerçekleşmemiş bir dünyayı somut hale getiriyor. Umudumuz eşit, barışçıl, adaletli ve sınırlarla sınırlanmamış bir dünyada yaşamak” dedi.

 “Barış Ruhu Volume II”ye ev sahipliği yapan, Root Otel ve Root Karaköy Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbulspor Yönetim Kurulu Üyesi Barış Erdoğdu ise, “Sanat-Kültür-Toplum” Root Karaköy’ün vazgeçilmezleri. Kültür ve sanatın toplumları iyileştirici gücüne inanan Root İstanbul olarak İstanbul’un kadim kültüre sahip Karaköy’ün merkezinde kültür sanat etkinliklerimizle toplumsal hayatımıza katkıda bulunuyoruz. Yeni sergimizin sponsoru İstanbul’un en köklü spor kulüplerinden İstanbulspor. İstanbulspor’u sadece bir spor kulübü olarak görmüyoruz. İstanbulspor dünyanın en önemli kentlerinden birinin İstanbul’un adını taşıyan bir yaşam tarzını da temsil ediyor. Sporun da sanat kadar birleştirici ve iyileştirici gücü temel motivasyonumuz. Süper Lig’e yeniden gelen köklü İstanbulspor’un kamu yararı misyonunu da göz önünde bulundurarak tarih boyunca Türk sporuna sporcular yetiştirmesinin yanı sıra kültür sanat projelerinin de içinde yer alarak gençlerimize vizyon vermesini önemsiyoruz. Tüm sanatseverleri 18 Eylül’e kadar “Barış Ruhu Volume II” sergimizi görmeye Root Karaköy’e bekliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler