BFF: Dila Tarkan Peanut & Astro ile

Dijital içerik üreticisi Dila Tarkan köpekleri Peanut ve Atro’yu nasıl sahiplendiğini ve onlar için yaptığı tercihleri anlatıyor. 

Röportaj: Ceren Arseven

Evinizde yaşayan hayvan dostlarınızı nasıl sahiplendiniz?

Çocukluğumdan beri hayvan delisiyim. Özellikle de köpek. Odamda her köşeden pelüş köpek fışkırırdı. 10 yaşımda Poofy adlı köpeğimizi aldık, cinsi Maltepoo’ydu. Çok enerjik ve akıllı bir köpekti maalesef bir hastalık sebebiyle erken kaybettik. New York’ta üniversite okurken bir barınakta gönüllü olarak çalışmaya başladım. Uzun arayışlar ve başvurular sonucunda New Jersey’de bir barınakta Peanut’i buldum. İki buçuk aylıktı. Şimdi 10 buçuk yaşında ve dünyanın en tatlı, en akıllı ve en kendini insan zanneden köpeği. Ekim ayında tesadüfler zinciri sonunda Bodrum’da Astro’yu bulduk. Altı aylık şu an. Çok hareketli, aşırı kıskanç ama dünya tatlısı bir kopek.

İsimlerini nasıl koydunuz?

Bütün köpeklerimde, hep internetten birkaç isim bulup, birkaç gün hepsiyle hitap edip, hangisi daha karakterine uyuyor gibiyse ya da daha yakıştığını düşünüyorsam onda karar kıldım…

Onlarla beraber seyahate çıkıyor musunuz?

Peanut’la gezmediğimiz yer kalmadı. Hem boyu küçük hem de gerçekten çok uslu ve laf dinleyen bir kopek olduğu için bütün seyahatlere birlikte gittik. Kanada, Amerika, Yunanistan, İtalya, Fransa gibi birçok ülkeye gitti. En çok gezen köpek ödülünü kazanmaya aday.

Çocukluğunuzda başka evcil hayvanınız var mıydı?

Çok hayvan sever bir ailede büyüdüm. Köpeğimiz Poofy dışında iki kuşumuz , iki kaplumbağamız vardı. Farklı dönemlerde hamster’larımız ve bir tavşanımız oldu.


 



DİLA’NIN TERCİHLERİ

“Yürüyüşte PetSafe markasının vücut tasmalarını seviyorum. Kayış olarak da Found My Animal’ın halat tasmalarını kullanıyorum, belinize veya vücudunuza da takabiliyorsunuz, çok pratik… Boyun tasmaları için de nedense nazar boncuklu tasma takıntım var.”


Found my Animal tasma,  foundmyanimal.com.
 


“Onları gezdirirken genelde tayt ya da eşofman takımı giyiyorum. Rahat olduğum kıyafetleri tercih ediyorum.”

Soon to be Announced eşofman üstü, eşofman altı; soontobeannounced.com.
 


“İkisinin de en sevdiği oyuncak top, bir de top ötüyorsa o zaman durum bir üst boyuta çıkıyor. Top varsa her daim oynamaya hazırlar.”
Trixie Kırmızı Köpek Oyuncağı Sesli Natürel Kauçuk Top 7cm Fiyatı

Trixie Köpek oyuncağı; hepsiburada.com.

 

İlgili Makaleler